facebook

fifa10 min

Фонд ФІФА в координації з УАФ та багатьма європейськими й світовими організаціями активно допомагає постраждалим від війни в Україні. 

За повідомленням офіційного сайту ФІФА, із початку війни в Україні фонд брав участь уже в кількох заходах допомоги постраждалим, працюючи разом із місцевою та регіональною футбольною спільнотою.

Першу партію гуманітарних вантажів уже доставлено до Української асоціації футболу, також виділено 1 млн доларів США для подальшої допомоги країні. Потреби біженців та способи задоволення цих потреб оцінюються й розробляються в тісній координації між Фондом ФІФА, Дитячим фондом УЄФА, ФІФА, УЄФА, УАФ та асоціаціями-членами ФІФА, а також іншими зацікавленими сторонами зі світу футболу, спорту загалом та гуманітарної допомоги.

Відправлення гуманітарних вантажів в Україну

«Під час цього конфлікту ми хочемо зробити свій внесок і підтримати як людей в Україні, так і тих, хто змушений був евакуюватися. Фонд ФІФА готовий надати частину необхідної допомоги, працюючи в координації з футбольною спільнотою України та суміжних регіонів», — сказав президент ФІФА Джанні Інфантіно.

За запитом УАФ автомобільним транспортом в Україну вже доставлено першу партію аптечок для найневідкладніших потреб. Загалом Фонду ФІФА було виділено 1 млн доларів, щоб він міг реагувати на гуманітарну кризу в Україні та всьому регіоні.

Ця робота проводиться у співпраці з усією футбольною спільнотою для надання допомоги там, де вона найбільш необхідна. Окрім гуманітарної діяльності, ФІФА ухвалила низку тимчасових регуляторних заходів для підтримки професіональних гравців і клубів у ці важкі часи.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo