facebook

У чвертьфінальному протистоянні, що цього сезону складалося з одного матчу, перемогу гірникам принесли влучні удари Мораеса, Тайсона, Алана Патріка та Додо, на які «Базель» відповів лише одним голом.

Поєдинок, що відбувся в німецькому Гельзенкірхені, розпочався вдало для гірників. Уже на другій хвилині Марлос виконав кутовий, і ніхто з гравців «Базеля» не завадив Мораесу головою відкрити рахунок у матчі.

Незважаючи на те, що лінія оборони «Шахтаря» зазнала перебудови через травму Ісмаїлі та дискваліфікацію Хочолави, донеччани небагато дозволяли супернику біля своїх воріт. Небезпечно проривався Пюлюлю, але його удар у ближній кут був неточним. Натомість контратака помаранчево-чорних у середині тайму виявилася максимально продуктивною. Матвієнко перехопив м’яч та розпочав багатоходову комбінацію, яку за допомогою рикошету завершив Тайсон. 2:0.

Ще в першому таймі донеччани могли зробити рахунок розгромним, але Николич парирував надзвичайно небезпечні удари у виконанні Мораеса та Марлоса, а Маркос Антоніо влучив у хрестовину. Загалом перша 45-хвилинка пройшла за повного домінування чемпіона України.

Після перерви гравці «Базеля» більш ефективно руйнували атакувальні комбінації підопічних Луїша Каштру. Але Тайсон усе ж зумів заробити 11-метровий, який реалізував Алан Патрік. На останніх хвилинах відзначився Додо, реалізувавши передачу Тете. «Базель» встиг забити м’яч престижу, який вивився на рахунку ван Вольфсвінкеля.

У матчі у складі «Шахтаря» взяли участь футболісти із розширеного списку кандидатів до національної збірної України: Пятов, Кривцов, Матвієнко, Бондар (жовта картка), Степаненко, Марлос (два гольові паси, замінений на 72-й хвилині), Мораес (гол, замінений на 85-й хвилині), Коваленко (вийшов на заміну на 78-й хвилині).

Ліга Європи. 1/4 фіналу

«Шахтар» (Україна) — «Базель» (Швейцарія) — 4:1 (2:0)

Голи: Мораес (2), Тайсон (22), Алан Патрік (75, з пенальті), Додо (88) — ван Вольфсвінкель (90+2).

«Шахтар»: Пятов (к), Додо, Кривцов, Бондар, Матвієнко, Маркос Антоніо (Майкон, 85), Степаненко, Марлос (Соломон, 72), Алан Патрік (Коваленко, 78), Тайсон (Тете, 85), Мораес (Фернандо, 85).

Запасні: Трубін, Болбат, Вітао, Сіпріано, Піхальонок, Коноплянка, Дентіньо.

Тренер: Луїш Каштру.

«Базель»: Николич, Відмер, Альдерете, ван дер Верфф (Рамірес, 73), Петретта, Джака (Маршан, 60), Фрай, Штокер (к) (ван Вольфсвінкель, 73), Пюлюлю, Кампо, Кабрал (Адемі, 73).

Запасні: Пукай, Де Моль, Ріверс, Ісуфі, Буняку, Віши, Лурвінк, Туши.

Тренер: Марсель Коллер.

Арбітр: Майкл Олівер (Англія).

Попереджені: Алан Патрік (52), Бондар (87) — Фрай (26), Кабрал (64).

11 серпня. Гельзенкірхен. Стадіон «Ауф Шальке».

Матчі 1/4 фіналу

10 серпня

«Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Копенгаген» (Данія) — 1:0, дод. час

«Інтер» (Італія) — «Баєр» (Німеччина) — 2:1

11 серпня

«Шахтар» (Україна) — «Базель» (Швейцарія) — 4:1

«Вулверхемптон» (Англія) — «Севілья» (Іспанія) — 0:1

Матчі 1/2 фіналу

16 серпня

«Севілья» — «Манчестер Юнайтед» 

17 серпня

 «Інтер» — «Шахтар»

Фінал (Кельн)

21 серпня

Чвертьфінали, півфінали та фінал цього сезону відбуваються без глядачів на чотирьох стадіонах Німеччини («Кельн» (Кельн), «MSV Арена» (Дуйсбург), «Дюссельдорф Арена» (Дюссельдорф) та «АуфШальке» (Гельзенкірхен)). Усі раунди складаються з одного поєдинку.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo