facebook

Спортивна школа, яка виховувала гравця із Чернігова, так і не отримала платіж солідарності, тим часом конфлікт у цій ситуації виходить на міжнародну арену. Про це сайту ffu.ua розповів голова Чернігівської обласної федерації футболу, директор СДЮШОР «Юність» Геннадій Прокопович.

«Слідкують за розвитком подій і в УЄФА. Ситуація, як на мене, прикра і ставить під удар в очах міжнародної спільноти весь український футбол», — зазначив Геннадій Володимирович.

Він нагадав, що поліція розслідує кримінальне провадження за фактом можливого шахрайства, внаслідок якого платіж солідарності від ФК «Динамо Київ» потрапив не на рахунки школи, яка готувала Ярмоленка, а на рахунки невідомої громадської організації з назвою, схожою з тою, яку має спортивний заклад, де реально виховувався футболіст.

«Мова про привласнення у такий спосіб 150 тис. євро. Це ті кошти, що мали бути спрямовані на потреби вихованців спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність» Чернігівської обласної державної адміністрації», — уточнив Геннадій Прокопович.

Також повідомляємо, що ФФУ зі свого боку надає слідству всю запитувану інформацію, тож маємо надію на швидке завершення досудового розслідування.

«Вважаю, що це справа честі для наших правоохоронців: повернути дітям кошти, які були привласнені шахраями. Також доведення цієї справи до суду принципово важливе з точки зору міжнародного іміджу українського футболу. Якщо в УЄФА та ФІФА не отримають пояснень і доказів, із українськими ФК просто більше ніхто не захоче мати справу. Цього не можна допустити ні за яких обставин», — наголосив голова Чернігівської федерації.

Нагадаємо, школа «Юність» за трансфер футболіста Андрія Ярмоленка до клубу «Боруссія» мала отримати від футбольного клубу «Динамо Київ» платіж солідарності у розмірі приблизно 286 тис. євро.

Проте з невідомих причин частину зазначеного платежу солідарності у розмірі 150 тис. євро футбольним клубом «Динамо Київ» 16 січня 2018 року безпідставно було перераховано неприбутковій громадській організації «Чернігівський обласний футбольний клуб «Юність».

ГО «ЧОФК «Юність» була утворена лише у 2015 році, та, відповідно, апріорі не могла виховувати футболіста.

Разом із тим, за даними слідства, між ФК «Динамо Київ», кіпрською компанією «Динамо Київ» ЛТД та ГО «ЧОФК «Юність» 20 грудня 2017 року було укладено договір про перерахування на рахунки громадської організації 150 тис. євро.

 

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo