facebook

Це спортивне свято відбулося за підтримки Одеської обласної федерації футболу, комунікаційної кампанії Європейського Союзу «Прямуємо разом» у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Національною поліцією України. У заході взяли участь 192 дитини з Овідіопольського району, включаючи дітей внутрішньо переміщених осіб та дітей учасників АТО.

У день відкриття фестивалю до дітей завітали почесні гості — заступник голови Одеської обласної федерації футболу Ігор Шуховцев та заступник голови Овідіопольської районної адміністрації Олександр Ворохаєв, після чого справжнє футбольне свято почалося.

                                   2 min

Протягом трьох днів школярі Овідіопольского району розважалися з м’ячем, виконували цікаві завдання, брали участь в естафетах, вчилися веселим футбольним вправам, навіть брали участь у справжніх товариських футбольних матчах, де мали нагоду познайомитися один з одним та з цим найпопулярнішим із видів спорту. Також на одному з майданчиків діти слухали і навіть потоваришували з поліцейським, який розповів їм про правила поведінки в різноманітних життєвих ситуаціях. На ділянці шкільного психолога хлопці та дівчата мали змогу пофантазувати та поспілкуватися в дружній атмосфері на різноманітні цікаві теми. Головною метою цього веселого спортивного заходу є не досягнення результатів у змаганнях, а отримання позитивних емоцій та радості від гри та спортивних розваг.

Маленькими учасниками фестивалю стали учні шкіл с. Кароліно-Бугаз, с. Йосипівка, с. Доброолександрівка, с. Калаглія, с. Дальник, с. Петродолинське, с. Миколаївка, с. Роксолани, с. Новоградківка, с. Мар’янівка, с. Великодолинське, с. Нова Долина, с. Молодіжне, смт. Овідіополь та, звісно, самого с. Барабой, що приймало футбольний фестиваль. Усі діти отримали сувенірні футболки, дипломи учасників фестивалю, а їхні команди — футбольні м’ячі, спортивний інвентар та екіпірування.

Команда волонтерів на чолі з координатором проекту «Відкриті уроки футболу» в Одеській області Юрієм Степанюком доклала всіх зусиль, щоб створити святковий настрій для дітей, залучити їх до футболу та здорового способу життя. Найкращою нагородою для волонтерів стали усмішки, обійми та слова подяки від хлопчиків та дівчат.

Проект «Відкриті уроки футболу» націлений на те, щоб діти, незалежно від рівня здібностей, статі та соціального статусу, долучалися та отримували задоволення від футболу та спорту в цілому. Саме такі заходи є важливим кроком для формування цінностей здорового способу життя у підростаючого покоління, профілактики конфліктів і навіть дитячої злочинності.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo