facebook

                                   Ð1

Конкретні питання і напрями взаємодії та підвищення ефективності  співробітництва обговорено 1 квітня під час робочої а зустріч керівництва Федерації профспілок України з Директором програм Центру солідарності АФП-КВП в Україні Тристаном Масатом.

Голова ФПУ Григорій Осовий проінформував гостя про діяльність Федерації  у сфері соціально – економічного  та правового захисту прав та інтересів людини праці, інформаційного забезпечення цього процесу. Наголошувалось, що у рамках реалізації Меморандуму про взаєморозуміння між Федерацією професійних спілок України та Центром Солідарності, підписаного сторонами 8 жовтня 2018 року, пропонується низка напрямів співпраці у 2019 році, що можуть бути реалізовані сторонами на паритетних підставах.

Серед важливих та актуальних напрямів Григорій Осовий зазначив наступні:  

- Мотивація членства та удосконалення системи правозахисної роботи. Долучення Центру Солідарність до програми: «Соціальний профспілковий квиток» із можливим використанням логотипу Центру Солідарність, навчання групи профспілкових активістів з питань оновлення ідеології та інституційного зміцнення профспілок, результативності соціального діалогу та посилення впливу профспілок у суспільстві (за окремою програмою).

- Захист трудових мігрантів через запровадження механізму міжнародної профспілкової солідарності (підписання угод з міжнародними профоб’єднаннями) та створення Центру підтримки трудових мігрантів).

- Створення інтерактивної платформи інформаційного мережевого  ресурсу ФПУ

- Розробка законопроектів у сфері соціально-трудових правовідносин та їх лобіювання з питань. Мова йде про спрощення процедури реалізації права на страйк, запровадження досвіду Литви у вирішенні індивідуальних трудових спорів через нову модель утворення комісій по трудових спорах на основі принципу трипартизму і незалежності, а також розширення їх компетенції з розгляду питань законності відсторонення від роботи, звільнення з роботи, колективних трудових спорів з реалізації права;впровадження на підприємствах, установах та організаціях гендерного аудиту з урахуванням досвіду ЄС, правового захисту викривачів корупційних правопорушень.

Зі свого боку Тристан Масат проінформував про діяльність Центру Солідарності та запевнив, що пропозиції ФПУ будуть дуже уважно розглянуто та проаналізовано.

У зустрічі взяли участь та виступили заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, керівник Департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ Лариса Ровчак, керівник Департаменту правового захисту апарату ФПУ Дмитро Лях, керівник Прес-центру ФПУ Юрій Работа, голова Всеукраїнської профспілки виробничників і підприємців Наталія Землянська, голова Профспілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв, директор Центру соціальних послуг Дмитро Дорін.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo