facebook

 У вівторок, 13 листопада, відбулась чергова Президія Всеукраїнської професійної спілки "Футбол України".

Присутніми на засіданні були: 

Гатауллін І.Ф., Скворцов В.С., Гречко Ю.Л., Дердо В.Г., Дикий Є.С., Жданов Г.В., Корнєв А.В., Степаненко Л.І., Юрченко Ю.І., Юртова О.М.

На порядок денний були винесені так питання:

  1. Про скликання та визначення дати, місця, часу проведення Центрального комітету Всеукраїнської професійної спілки «Футбол України».
  2. Про проект питань порядку денного Центрального комітету Всеукраїнської професійної спілки «Футбол України» для розгляду з прийняттям відповідних рішень.
  3. Про участь ВПС «Футбол України» в організованому Федерацією професійних спілок України (29.10-02.11.2018 р.) навчанні – підвищенні кваліфікації громадських інспекторів праці профспілок.
  4. Щодо Звернення Федерації професійних спілок України до членів профспілок:
    • Інформація про стан реагування Уряду на Вимоги учасників Всеукраїнської профспілкової акції протесту (17.10.2018 р.).
    • Про Звернення Федерації професійних спілок України до членів профспілок та пропозиції щодо подальших дій.
  5. Щодо Громадської ради при Державній фіскальній службі України.

З приводу першого та другого питань слухали голову ВПС «Футбол України» Гатаулліна І.Ф. про те, що відповідно до п.5 ст.32 Статуту Профспілки рішення про скликання Центрального комітету, порядок денний і дату проведення приймається Президією, як правило, не пізніше ніж за місяць до його засідання.

Заслухавши та обговоривши запропоновані Головою Гатаулліним І.Ф. пропозиції, у порядку п.5 ст.33 Статуту, визначили дату, час та місце проведення Центрального комітету ВПС "Футболу України", у недільний термін повідомити членів Центрального комітету про скликання Центрального комітету ВПС «Футбол України», доручити здійснення відповідних організаційно-практичних заходів щодо підготовки та проведення засідання Центрального комітету членам Центрального комітету: Скворцову В.С., Гречко Ю.Л., Юрченку Ю.І.

Перший заступник голови ВПС «Футбол України» Скворцов В.С., який проінформував Президію, що згідно до Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» у Галузевій угоді на 2017-2022 роки  Профспілкою  взято зобов’язання (п.6.3. розділу 6) здійснювати громадський контроль за дотриманням роботодавцями законодавства про працю та про оплату праці.

Громадський контроль профспілок здійснюється правовими інспекторами праці та громадськими інспекторами праці. З цією метою вони мають пройти спеціальний курс навчання та відповідну перевірку знань з питань трудового законодавства та охорони праці. Після цього отримують від профспілкового органу посвідчення встановленого зразка і діють у межах наданих повноважень.

На такі навчання, які були організовані  Федерації професійних спілок України(29.10.-02.11.2018р.), було запрошено Гречко Ю.Л. заступника голови ВПС «Футбол України». За результатами навчання Гречко Ю.Л. успішно склала іспит та отримала відповідний документ про проходження перевірки знань.

Заслухавши та обговоривши інформацію з означеного питання, у порядку статті 21 та 40 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та Порядку організації роботи інспекторів праці профспілок, затвердженого  постановою Президії Федерації професійних спілок України від 10.12.2012 № П-15-4 з урахуванням постанов від 28.02.2013 № П-16-15 та від 22.06.17 № П-9-9, постановили 

  • Надати заступнику голови ВПС «Футбол України» Гречко Юлії Леонідівні спеціальні повноваження громадського інспектора праці Профспілки, а саме:
  • безперешкодного доступу та огляду виробничих, службових та інших приміщень підприємств, установ організацій усіх форм власності, де працюють члени профспілки;
  • вимагати і одержувати від роботодавця, іншої посадової особи необхідні документи, відомості і пояснення;
  • у разі виявлення порушень законодавства про працю – вносити роботодавцю подання щодо їх усунення.
    • Уповноважити голову ВПС «Футбол України» Гатаулліна І.Ф. підписати та видати Гречко Юлії Леонідівні посвідчення громадського інспектора праці встановленого зразка.
    • Повідомити членські організації ВПС «Футбол України» про ухвалене рішення.

інфоомацію надав Гатауллін І.Ф. про те, що 07.11.2018р. Федерацією професійних спілок України проведено нараду  керівників всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань, відбулось обговорення стану реагування Уряду на Вимоги учасників Всеукраїнської профспілкової акції протесту (17.10.2018 р.) та проведену роботу апаратом ФПУ, всеукраїнськими профспілками на виконання цих Вимог (інформація додається).

На нараді за результатами обговорення запропоновано провести до 15 листопада 2018 року зустріч керівництва ФПУ і членських організацій з Прем’єр-міністром України щодо виконання Вимог учасників акції та продовжити роботу галузевих профспілок з профільними міністерствами й відомствами. Особливо наголошувалось на необхідності проведення інформаційної та роз’яснювальної роботи з членами профспілок, зокрема розгляду в первинних профспілкових організаціях і трудових колективах Вимог учасників акції протесту та дій на їх виконання. Окремим питанням розглянуто пропозиції щодо подальших дій ФПУ та членських організацій, де було запропоновано проведення інформаційної кампанії, призупинення роботи (на годину) аж до питання збору підписів про недовіру Уряду та проведення акцій у разі ігнорування вимог профспілок та неврахування пропозицій профспілок у Державному бюджеті на 2019 рік. З метою вироблення консолідованої позиції щодо подальших дій запропоновано провести опитування членських організацій щодо їх підтримки (додається). Надіслано Звернення Федерації професійних спілок України до членів профспілок з даних питань та висловлено прохання розглянути його. Інформацію та пропозиції про результати обговорення надіслати ФПУ до 14.11.2018 р.

Також  Головою було повідомлено, що до Профспілки надійшло звернення ФПУ щодо можливості делегування представника ВПС «Футбол України» для участі в установчих зборах Громадської ради при Державній фіскальній службі України, які відбудуться 18 грудня 2018 року.

Президія постановила:

взяти до відома інформацію та Звернення Федерації професійних спілок України до членів профспілок,

прийняти до уваги, що зазначені документальні матеріали розміщені на офіційному сайті ВПС «Футбол України» та їх зміст таким чином доведений до членів Профспілки,

підтримати запропоновані Федерації професійних спілок України заходи щодо подальших дій, про що невідкладно повідомити ФПУ,

делегувати для участі в установчих зборах Громадської ради при Державній фіскальній службі України, представника ВПС «Футбол України», який одночасно є кандидатом на обрання до складу Громадської ради - Степаненко Ларису Істатівну.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo