facebook

Після того, як іменитий фахівець Леонід Кучук вирішив залишити лави лідера першолігової першості України, львівського «Руху», днями сталася ще одна неочікувана тренерська відставка.

За обопільною згодою вирішили припинити співпрацю «Оболонь-Бровар» та її керманич — Сергій Ковалець. Нагадаємо, що саме його всеукраїнське об’єднання тренерів визнало кращим наставником першої ліги за підсумками 2019 року. Під орудою Сергія Ковальця «пивовари» дійсно досягли помітного прогресу, видали в поточному сезоні серію з 11-ти безпрограшних матчів і реально претендують на підвищення в класі. Серед головних претендентів на вакантну посаду — Олександр Головко, Павло Яковенко й Олег Мазуренко, якому, до речі, уже доводилося очолювати «Оболонь-Бровар».

За винятком «Миная», усі інші першолігові команди ще відпочивають, але це аж ніяк не значить, що їхні селекційні служби сидять склавши руки. Поки що найбільшу активність на трансферному ринку проявляє «Чорноморець». У новому році одесити вже підписали контракти з п’ятьма новобранцями: воротарем Олексієм Паламарчуком, захисниками Віктором Лиховидьком, Євгеном Зубейком, півзахисниками Владиславом Клименком та Олексієм Зінченком. Проявляє інтерес «Чорноморець» і до екс-нападника збірної України Марко Девича, який тиждень тому припинив співпрацю із сербським «Вождовацем».

А от аутсайдер, запорізький «Металург», навпаки, розпрощався відразу з п’ятьма виконавцями: воротарем Ігорем Левченком, захисниками Валентином Рудичем, Семеном Дяченком, Тарасом Ковальчуком і півзахисником Вадимом Петровим. Керівництво клубу сподівається, що завдяки якісному доукомплектуванню та продуктивній підготовці до другої частини сезону «Металург» зуміє врятуватися від вильоту.

І наостанок повідомимо, що 13 січня футболістам «Миколаєва» мають представити нового головного тренера — Іллю Близнюка. Раніше він відповідав за підготовку воротарів у краматорському «Авангарді».

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo