facebook

Популяризація та розвиток футболу по всій Європі відіграє ключову роль для УЄФА та 55-ти його національних асоціацій. Цьому має сприяти програма УЄФА GROW, розпочата у 2015 році з метою систематичного та стратегічного розвитку європейського футболу.

Надихнувшись успішним досвідом імплементації цієї програми європейськими асоціаціями, протягом квітня—липня  2019 року Українська асоціація футболу разом з УЄФА розробила власну дорожню карту впровадження ІТ-стратегії — діджиталізації українського футболу як частини програми УЄФА GROW.

24 жовтня в столичному Будинку футболу пройшла робоча зустріч керівників Української асоціації футболу та її структурних підрозділів із представниками УЕФА Гевін Фюрбур (Business Relationship Manager) та Бен Прешенс (радник аналітика міжнародної консалтингової компанії PMY Group), на якій було підбито підсумки піврічної співпраці з підготовки асоціації до впровадження інноваційної програми.

На зустрічі обговорено фінальні кроки з імплементації ІТ-стратегії, а саме погоджено впродовж 4—7 листопада в Києві провести зустрічі з представниками компаній-розробників унікальної системи управління футболом (Football management system), серед яких буде обрано найефективнішу, з допомогою якої в подальшому й реалізовуватиметься програма УЄФА GROW.

Унікальність зазначених систем зумовлена великою кількістю вимог до її працездатності та надійності, складною специфікою створення, обробки та видачі даних. Дане програмне забезпечення має широкі функціональні можливості ефективного управління процесами адміністрування футболу та його популяризації й розвитку.

Приємно зазначити, що серед всесвітньо визнаних програмних продуктів міжнародних компаній у сфері управління футболом, які братимуть участь у тендерній процедурі, буде також український продукт, який високо оцінено та визнано представниками УЄФА та PMY, як конкурентний та такий, що відповідає найвищим вимогам до систем управління футболом.

Про це, зокрема, під час засідання Виконкому УАФ, що пройшов у Києві 14 жовтня, говорив і президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко. «Після аналізу IT-інфраструктури нашої асоціації УЄФА разом із залученими компаніями-консультантами розробив конкретні рекомендації, що нам потрібно зробити, аби стався суттєвий прорив на шляху до повної діджиталізації футболу України. Один із цих кроків — це встановлення в УАФ відповідного програмного забезпечення. Невдовзі в Будинку футболу пройдуть презентації компаній-розробників. І за планом, який нам склав УЄФА, до 6 грудня з допомогою рекомендацій міжнародних експертів ми маємо остаточно визначитися зі своїм вибором», — розповів членам Виконкому УАФ Андрій Павелко.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo