facebook

Цього вік-енду ще кілька футболістів збірної України, яких Андрій Шевченко запросивдля підготовки до червневих матчів відбору до Євро-2020, офіційно закінчили свій клубний сезон-2018/2019.

У суботу, 18 травня, узяв участь у заключному матчі свого «Шальке» в німецькій бундеслізі Євген Коноплянка. Його команда вдома розійшлася миром (0:0) із «Штутгартом».

Цього ж дня свій третій англійський трофей сезону-2018/2019 виборов у складі «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко. У фіналі кубку країни «Містяни» розбили «Уотфорд» (6:0).

В українській Прем’єр-лізі перемогу на НСК «Олімпійський» над «Маріуполем» здобуло київське «Динамо» (2:1). У складі столичної команди на полі з’являлися п’ятеро футболістів, які готуватимуться до львівських матчів проти Сербії (7 червня) та Люксембургу (10 червня): Микита БурдаВолодимир ШепелєвСергій СидорчукМикола Шапаренко та Віктор Циганков. Саме капітан киян став справжнім героєм зустрічі, записавши на свій рахунок гол та результативний пас.

В останньому турі іспанської Ла Ліги зіграли за «Леганес» Василь Кравець та Андрій Лунін. Щоправда, команда українців поступилася на виїзді «Уесці» (1:2).

У передостанньому турі турецької Суперліги своїм восьмим забитим м’ячем відзначився нападник «Кайсеріспора» Артем Кравець. Виїзний матч його команди проти «Акхісара» закінчився бойовою нічиєю (2:2).

Черговий матч у складі «Яблонця» провів Едуард Соболь. На жаль, невдало: його команда на чужому полі програла «Спарті» (0:2).

Мінімально перемігши «Зорю» в Запоріжжі (1:0) завдяки єдиному голу Жуніора Мораеса, дострокове чемпіонське звання УПЛ виборов «Шахтар». Окрім героя зустрічі, за тріумфаторів зіграли збірники Андрій ПятовСергій КривцовСергій Болбат (гольовий пас), Тарас СтепаненкоВіктор КоваленкоМикола Матвієнко. У складі господарів повний матч відіграв Олександр Караваєв.

Результативно відзначив закінчення сезону в Бельгії Роман Яремчук. Його «Гент», за який також виступають Ігор Пластун та Роман Безус, на власному полі переміг «Андерлехт» (2:1). На рахунку Яремчука вирішальний гольовий пас.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo