facebook

У цей день виповнилося 80 років від дня народження Валерія Васильовича Лобановського.

У цей день ми відзначаємо велику дату в історії українського футболу – великий Валерій Лобановський, творець найгучніших успіхів українського футболу, народився у цей день, і відтоді минає 80 років. Велике бачиш на віддалі – і Лобановський якраз належить до таких футбольних феноменів.

Ми можемо вкотре захоплюватися його тренерським даром та передбаченням, а також розповідати нашим дітям, юному поколінню вболівальників, про часи, коли наші підкорювали «Реал» та «Барсу», були на вершині успіхів, стояли на рівні з грандами за результатом.

І так приємно, що Валерій Васильович має безпосереднє відношення й до становлення та розвитку нашої організації, появу якої він гаряче вітав у 1996 році й говорив про необхідність її створення раніше. П’ять разів у 1997-2002 роках ВВЛ ставав Тренером року за версією ПФЛ. Саме за час його роботи й перших буремних років ПФЛ «Динамо» було завсідником лігочемпіонівської весни, грало в півфіналі, а майбуття нашого спорту здавалося таким перспективним та зоряним…

                              vvl

Є часи важкі, є випробування тяжкі – зате є й перемоги епічні. Нехай нове покоління нашого футболу на чолі з одним із найталановитіших учнів Валерія Васильовича – Андрієм Шевченком – примножить і розвине успіхи великих попередників. Із вдячність Лобановському, кажемо – він це назавжди! Із вірою в український футбол, констатуємо – його робота посіяла в наших серцях впевненість, що знову буде наша збірна й клуби в еліті світового спорту!

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo