facebook

schhhh

Гранди української Vbet Ліги, донецький «Шахтар» та київське «Динамо», продовжують благодійні тури, під час яких проводять товариські матчі з європейськими клубами. Головна мета цих заходів — збір коштів на гуманітарну допомогу Україні та українському народу, які страждають унаслідок російського вторгнення.

Після двох поєдинків у Туреччині донецький «Шахтар» сьогодні провів черговий благодійний матч у межах турне Shakhtar Global Tour for Peace in Ukraine, цього разу — у Хорватії, на стадіоні «Полюд». Суперником команди Роберто Де Дзербі став сплітський «Гайдук».

Перед грою гірники вийшли на поле у футболках із написом Azovstal! Save Mariupol! Цей заклик був адресований до всього світу, щоб привернути увагу до жахливої ситуації, яку влаштували війська агресора в Маріуполі.

Сам поєдинок завершився внічию з рахунком 3:3. У складі помаранчево-чорних м'ячі забили Дмитро Топалов, Петро Стасюк та Андрій Борячук. Участь у матчі взяли гравці, викликані на найближчий збір національної команди: Андрій Пятов, Анатолій Трубін, Микола Матвієнко, Валерій Бондар, Віктор Корнієнко, Юхим Конопля, Тарас Степаненко та Михайло Мудрик, який, на жаль, на 7-й хвилині зустрічі зазнав травми. 

Після цього поєдинку збірники «Шахтаря» приєднаються до національної команди.

Благодійні матчі «Шахтаря»

09.04 «Олімпіакос» (Греція) — «Шахтар» (Україна) — 1:0

14.04 «Лехія» (Польща) — «Шахтар» (Україна) — 2:3

19.04 «Фенербахче» (Туреччина) — «Шахтар» (Україна) — 1:0

25.04 «Антальяспор» (Туреччина) — «Шахтар» (Україна) — 1:2

01.05 «Гайдук» (Хорватія) — «Шахтар» (Україна) — 3:3

Своєю чергою київське «Динамо» 28 квітня зіграло також із хорватським клубом — загребським «Динамо». Поєдинок завершився внічию — 2:2. У киян на початку зустрічі двічі відзначився Владислав Ванат, який присвятив свій дубль бійцям ЗСУ. Але ще до перерви загребська команда обидва м'ячі відіграла. 

У складі київського клубу на поле також виходили гравці збірної України, що будуть готуватися до матчу плей-офф відбору ЧС-2022 із Шотландією: Георгій Бущан, Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов, Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський та Денис Гармаш, а також форвард «Дніпра-1» Артем Довбик, який тимчасово перебуває в розташуванні біло-синіх. 

4 травня підопічні Мірчі Луческу зіграють у Швейцарії з «Базелем», після чого збірники вирушать до табору національної команди у Словенії. 

Благодійні матчі «Динамо»

12.04 «Легія» (Польща) — «Динамо» (Україна) — 1:3

14.04 «Галатасарай» (Туреччина) — «Динамо» (Україна) — 1:3

20.04 ЧФР (Румунія) — «Динамо» (Україна) — 0:0

26.04 «Боруссія» Д (Німеччина) — «Динамо» (Україна) — 2:3

28.04 «Динамо» З (Хорватія) — «Динамо» (Україна) — 2:2

04.05 «Базель» (Швейцарія) — «Динамо» (Україна)

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo