facebook

shakht

«Шахтар» знову провів благодійний поєдинок проти турецького клубу — цього разу це був «Антальяспор». Гірники вийшли на матч у футболках зі світлиною на спомин про 3-місячну українку Кіру Глодан, яка разом із мамою та бабусею загинула в Одесі внаслідок ракетного обстрілу міста російськими військами. Під фото був напис How many more? («Скільки ще?»), адже на сьогодні жертвами агресії росії стали вже більше 200 українських дітей. 

Поєдинок завершився перемогою «Шахтаря» з рахунком 2:1. У складі помаранчево-чорних участь у ньому взяли гравці, викликані на найближчий збір національної команди: Анатолій Трубін, Микола Матвієнко, Валерій Бондар, Юхим Конопля, Тарас Степаненко, Михайло Мудрик. 

Попереду в гірників матч проти хорватського «Гайдуку», який відбудеться 1 травня. Після цього збірники «Шахтаря» приєднаються до національної команди.

Календар благодійних матчів «Шахтаря»

09.04 «Олімпіакос» (Греція) — «Шахтар» (Україна) — 1:0

14.04 «Лехія» (Польща) — «Шахтар» (Україна) — 2:3

19.04 «Фенербахче» (Туреччина) — «Шахтар» (Україна) — 1:0

25.04 «Антальяспор» (Туреччина) — «Шахтар» (Україна) — 1:2

01.05 «Гайдук» (Хорватія) — «Шахтар» (Україна)

Своєю чергою «Динамо» прибуло до німецького Дортмунда, де на найбільшому стадіоні країни, Signal Iduna Park, зустрілося з місцевою «Боруссією». Футболісти вийшли на гру у спеціальних футболках із написом на грудях Stop the genocide in Mariupol («Зупиніть геноцид у Маріуполі»), голосно закликаючи світову спільноту звернути увагу на жахіття, яке окупанти влаштовують у місті.

Поєдинок символічним ударом із центра поля розпочав вихованець академії «Динамо» Микита Семенов, який, як і тисячі інших дітей, змушений був залишити Україну через воєнну агресію. Сама гра виявилася багатою на події й завершилася перемогою киян із рахунком 3:2. Зазначимо, що перший тайм зустрічі відсудив український арбітр Денис Шурман, який нині тимчасово працює в Німеччині.

Участь у матчі взяли футболісти збірної України, викликані на найближчий збір: Георгій Бущан (відбив пенальті), Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов, Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко (не реалізував пенальті), Віталій Буяльський (автор одного з голів), Денис Гармаш, а також форвард «Дніпра-1» Артем Довбик, який тимчасово перебуває в розташуванні киян.

Попереду в біло-синіх благодійні поєдинки проти загребського «Динамо» (28 квітня) та швейцарського «Базеля» (4 травня). Після останнього збірники вирушать до національної команди.

Календар благодійних матчів «Динамо»

12.04 «Легія» (Польща) — «Динамо» (Україна) — 1:3

14.04 «Галатасарай» (Туреччина) — «Динамо» (Україна) — 1:3

20.04 ЧФР (Румунія) — «Динамо» (Україна) — 0:0

26.04 «Боруссія» Д (Німеччина) — «Динамо» (Україна) — 2:3

28.04 «Динамо» З (Хорватія) — «Динамо» (Україна)

04.05 «Базель» (Швейцарія) — «Динамо» (Україна)

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo