facebook

В основній сітці Ліги чемпіонів сезону-2021/2022 Україну представлятимуть київське «Динамо» та донецький «Шахтар».

Перед вирішальним матчем за вихід до Ліги чемпіонів «Шахтар» зазнав кадрових втрат. Через пошкодження вибули основний голкіпер Трубін та автор голу у ворота «Монако» в першому матчі Педріньо. Непросто було гірникам і через надзвичайно серйозний настрій суперника. Із першої ж хвилини монегаски зім’яли донеччан завдяки високому пресингу й дуже жорсткому фізичному тиску.

Завдавши біля десятка ударів по воротах за першу 20-хвилинку, гості досить швидко вирівняли становище за підсумком двох поєдинків. Бен-Єддер добив м’яч у ворота після парируваного Пятовим пострілу Фолланда приблизно на тій самій хвилині, на якій Педріньо забив тиждень тому.

Вирватися з лещат представників французького чемпіонату помаранчево-чорним до перерви так і не вдалося. Створити загрозу воротам «Монако» підопічні де Дзербі спромоглися лише кілька разів після стандартів. Монегаски ж не збавляли обертів і ще в першому таймі не тільки забили вдруге, а й могли взагалі вбити інтригу у протистоянні. Бадіашіле після подачі Головіна пробив у стійку, а потім Бен-Єддер оформив дубль, відірвавшись від Матвієнка та відгукнувшись на простріл Енріке. А на останніх хвилинах тайму той-таки Бен-Єддер пробачив «Шахтар», не влучивши у ворота після обрізки Вітао.

По перерві гості, напевно, уже не мали ресурсів для такого ж енерговитратного футболу, і гірники якоюсь мірою налагодили свою звичну команду гру. Марлон після кутового та Алан Патрік зі штрафного пробивали досить небезпечно. Зрештою, Марлос, який увійшов у гру з лави запасних, після передачі Алана Патріка влучно пробив у ближній кут. 2:2 — за підсумками двох матчів, і був призначений додатковий час.

Вирішальний епізод відбувся у другому екстратаймі. Ще один джокер де Дзербі, Мудрик, увірвався до штрафного, віддавав пас у центр, і рикошетом від Агіляра м’яч залетів у ворота «Монако». «Шахтар» крокує до основної сітки Ліги чемпіонів.

У складі гірників на поле виходили футболісти збірної України, викликані на найближчий збір національної збірної України: Пятов, Матвієнко (замінений на 46-й хвилині), Степаненко (вийшов за заміну на 86-й хвилині), Кривцов (вийшов за заміну на 101-й хвилині, жовта картка).

Ліга чемпіонів. Плей-офф раунд. Матч-відповідь

«Шахтар» (Донецьк, Україна) — «Монако» (Франція) — 2:2 (0:2, 1:2), дод. час

Голи: Марлос (74), Агіляр (114, автогол) — Бен-Єддер (18, 39).

«Шахтар»: Пятов (к), Додо, Вітао (Кривцов, 101), Марлон, Матвієнко (Ісмаїлі, 46), Майкон, Маркос Антоніо (Степаненко, 86), Алан Патрік, Тете (Марлос, 66), Соломон (Мудрик, 82), Траоре (Фернандо, 101).

Запасні: Шевченко, Конопля, Корнієнко, Бондаренко, Судаков, Дентиньо.

Тренер: Роберто де Дзербі.

«Монако»: Нюбель, Сідібе (Агіляр, 98), Маріпан, Бадіашіль, Енріке (Якобс, 117), Фофана, Чуамені (Дісасі, 117), Мартінш (Лукас, 71), Головін (Діоп, 76), Бен-Єддер (к) (Ізідор, 76), Фолланд.

Запасні: Маєцький, Лієнард, Матсіма, Фабрегас, Матазо, Боаду.

Тренер: Ніко Ковач.

Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія).

Попереджені: Додо (40), Тете (54), Марлон (70), Соломон (80), Кривцов (105+1), Фернандо (113)  — Фолланд (14), Головін (72), Фофана (81), Бадіашіль (107).

25 серпня. Харків. ОСК «Металіст».

Перший матч — 1:0.

Жеребкування групового раунду ЛЧ відбудеться 26 серпня (початок — о 19.00).

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo