facebook

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Прем'єр-ліги, які нещодавно розпочали підготовку до нового сезону.

«ДИНАМО»

Чемпіони України розпочали роботу ще 15 червня, а 24-го числа до команди приєднався Мірча Луческу, який перебував у Бухаресті та відвідував матчі збірної України. Зазначимо, що до «Динамо» повернулася низка гравців, які минулий сезон провели в оренді. Водночас команду залишив бразилець Клейтон, а данець Дуелунд відправився в оренду до нідерландського НЕКу.

Додамо, що після травм відновилися Вербич, Буяльський, Шепелєв та Андрієвський. Останні троє через пошкодження не поїхали на чемпіонат Європи. Ще 10 гравців «Динамо» перебувають у розташуванні збірної України, а поляк Кендзьора, який також поїхав на Євро-2020, отримав відпустку. 28 червня кияни вирушать до Швейцарії, де проведуть два збори та вісім спарингів.

«ШАХТАР»

Під час міжсезоння в гірників змінився головний тренер — на місце Луїша Каштру прийшов Роберто де Дзербі. Також «Шахтар» підписав трьох новачків: хавбека Педріньо («Бенфіка»), форвара Траоре («Аякс») і центрбека Марлона («Сассуоло»). Також до команди повернулася низка орендованих іншими клубами гравців, зокрема Конопля та Артем Бондаренко, які цього року викликалися до збірної України.

Помаранчево-чорні вже вирушили на літній збір до Австрії, де пробудуть до 10 липня та відіграють чотири контрольні поєдинки.

«ЗОРЯ»

Підопічні Віктора Скрипника в Запоріжжі провели два контрольних матчі з «Олександрією» (3:3, 2:2), після чого вирушили до Туреччини. До 14 липня за кордоном «Зоря» запланувала п’ять спарингів. До команди приєдналися орендовані в «Динамо» Булеца й Алібеков, а також екс-захисник «Десни» Імереков. Залищили розташування чорно-білих легіонери Васіль, Абу Ханна й Циганікс, а колишні збірники Юрченко й Іванісеня вирішили не продовжувати свої контракти.

«КОЛОС»

Влітку одразу чотири орендовані гравці повернулися до «Динамо». Зате приєднався до команди лідер атак «Інгульця» Сітчінава. «Колос» після кількох днів підготовки вдома вирушив до Полтави, де 25 червня проведе спаринг проти «Інгульця».

«ВОРСКЛА»

Напередодні свого старту в Лізі конференцій полтавці проведуть збір у Закарпатті. «Ворскла» підписала естонського захисника Тамма, відомого за виступами в «Десні». Старожили клубу Сапай і Ребенок були переведені на тренерські посади.

«ДЕСНА»

Окрім Імерекова та Тамма, залишили Чернігів Полегенько, Мостовий та Огіря, повернувся до «Шахтаря» Конопля. Поки що новачків «Десна» не підписувала.

«ДНІПРО-1»

Після завершення сезону дніпрян залишили Хобленко та бразильці Тейлор і Дуглас, також завершився термін оренди в Булеци, Дубінчака, Ігнатенка та хорвата Чуже. Новачками спортклубу стали Лучкевич та хорватський хавбек Джурасек, чотирирічний контракт підписав раніше орендований у «Шахтаря» Піхальонок. Підопічні Ігора Йовічевича вже провели двосторонній матч, також планують зустрітися з «Ворсклою».

«ЛЬВІВ»

Влітку «містян» залишили литовець Казлаускас, а також Лобай та Захарків. Передсезонна підготовка «Львова» пройде в Україні в три етапи. Заплановані спаринги з «Агробізнесом», «Прикарпаттям», «Поділлям» та «Колосом».

«ОЛЕКСАНДРІЯ»

Після восьмирічної роботи залишив містян Володимир Шаран. Новим тренером команди став Юрій Гура, який працює у клубі з 2014 року. Влітку залишили «Олександрію» Сітало, Лучкевич та екс-голкіпер збірної України Паньків, був підписаний півзахисник Мустафаєв. Під час першого етапу підготовки команда обіграла Інгулець (2:1) та провела два спаринги із «Зорею» (3:3, 2:2). Наступний збір триватиме з 27 червня до 7 липня. Під час нього заплановані спаринги з «Олімпіком», «Дніпром-1» і «Колосом».

«РУХ»

Лави команди поповнили Паньків та Кузик, попрощалися львів’яни з Копиною, Мисаком, ісландцем Сігурдссоном та узбеком Абдіхоліковим. «Рух» уже провів двостороннє тренування, запланував кілька спарингів на міжсезоння.

«МАРІУПОЛЬ»

Кілька футболістів азовської команди повернулися до «Шахтаря», залишив клуб Сагуткін. Був орендований у гірників молодий голкіпер Турбаєвський. Наразі в «Маріуполя» запланований один спаринг в Україні, а 29 червня команда вирушить на збір до Туреччини, де проведе чотири контрольні гри.

«ІНГУЛЕЦЬ»

Влітку петрівців залишив Сітчінава, були підписані Опанасенко, Полегенько, Сітало та грузин Чогадзе. «Інгулець» провів спаринг проти «Олександрії» (1:2).

«ОЛІМПІК»

Влітку донеччани попрощалися з цілою низкою футболістів, також залишив тренерський штаб іменитий Яя Туре.

«ВЕРЕС»

Переможці першої ліги 23 червня розпочали підготовку до нового сезону. Новачками команди стали Кичак, Кльоц та Євгеній Пасіч. Перший збір «Верес» проведе в Рівному, а другий — на базі «Руху» у Винниках. На час літньої підготовки заплановані сім спарингів.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ»

Команду очолив екс-тренер «Динамо» U-21 Юрій Мороз, а Олексій Антонов, який вивів моряків в УПЛ, продовжить роботу в клубі. «Чорноморець» залишили п’ять футболістів, на перегляді перебуває кілька гравців. Підготовчі збори пройдуть в Одесі, заплановано не менше трьох спарингів.

«МЕТАЛІСТ 1925»

Харків’яни вже розпочали підготовку, до 2 липня вони працюватимуть у дворазовому режимі, після чого проведуть внутрішньоклубний спаринг. Надалі заплановано кілька контрольних матчів.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo