facebook

Підопічні Мірчі Луческу на НСК «Олімпійський» пропустили два сухі мячі від представника чемпіонату Іспанії.

Напередодні гри прихильників «Динамо» турбував стан здоров’я Віктора Циганкова. На щастя, лідер киян зумів відновитися та вийти у стартовому складі, на відміну від Попова та Вербича, які продовжують лікування. Також ускладнював становище біло-синіх важкий графік, адже між двома зустрічами з «Вільярреалом» їм належить провести надважливий поєдинок Прем’єр-ліги із «Зорею», і розподілити сили на ці три матчі видавалося складним завданням.

Уже на 3-й хвилині біля воріт «Динамо» виник перший небезпечний момент: Тригерос після подачі кутового пробивав метрів із 10-ти, але схибив. І в подальшому гості, активно і вдало застосовуючи високий пресинг, постійно здійснювали тиск на володіння Бущана.

Утім, біло-сині намагалися збити атакувальний настрій суперників своїми інтенсивними діями попереду, і кілька перспективних комбінацій їм вдалося розіграти. На 7-й хвилині Циганков із передачі Родрігеса пробив головою трохи вище поперечини, у подальшому небезпечно виходив на ударну позицію сам Родрігес, а Бєсєдін не зумів перекинути м’яч через голкіпера Руллі, коли той залишив свій пост. Але все ж провести результативну атаку пощастило «Вільярреалу». Центральний захисник Пау Торрес відзначився після розіграшу кутового. 0:1.

Поступаючись у рахунку, динамівці отримали можливість проводити позиційні атаки, бо гості більшою мірою зосередилися на захисті. Але на початку другого тайму м’яч побував у воротах Бущана вдруге. Знову після стандарту відзначився центрбек іспанського клубу — розіграш штрафного завершився влучним ударом Рауля Альбіоля. 0:2.

У час, що залишився, гравці «Вільярреалу» не використали ще кілька гольових можливостей. Кияни також намагалися змінити рахунок на свою користь, але гості бездоганно діяли в захисті.

У складі «Динамо» на поле виходили футболісти, викликані на березневий збір національної команди України: Бущан, Забарний, Сирота, Миколенко, Сидорчук (жовта картка, замінений на 68-й хвилині), Шапаренко (замінений на 68-й хвилині), Циганков, Бєсєдін, Шепелєв (вийшов на заміну на 68-й хвилині), Караваєв (вийшов на заміну на 84-й хвилині).

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Перший матч

«Динамо» (Україна) — «Вільярреал» (Іспанія) — 0:2 (0:1)

Голи: Пау Торрес (30), Рауль Альбіоль (52).

«Динамо»: Бущан, Кендзьора (Караваєв, 84), Забарний, Сирота, Миколенко, Сидорчук (к) (Андрієвський, 68), Буяльський, Шапаренко (Шепелєв, 68), Циганков, Родрігес, Бєсєдін.

Запасні: Бойко, Тимчик, Сідклей, Дуелунд, де Пена, Гармаш, Лєднєв, Супряга, Ванат.

Тренер: Мірча Луческу.

«Вільярреал»: Руллі, Фойт, Рауль Альбіоль (к), Пау Торрес (Фунес Морі, 46), Педраса, Капу, Тригерос (Мой Гомес, 85), Парехо, Чуквуезе (Хайме Коста, 84), Жерар Морено (Баена, 90+1), Пако Алькасер (Бакка, 63).

Запасні: Асенхо, Йоргенсен, Маріо Гаспар, Раба, Еступіньян, Піно.

Тренер: Унаї Емері.

Арбітр: Майкл Олівер (Англія).

Попереджені: Сидорчук (9) — Педраса (24), Капу (65).

11 березня. Київ. НСК «Олімпійський».

Матч-відповідь відбудеться 18 березня у Вільярреалі.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo