facebook

Гучна відставка сталася в «Чорноморці» — одному з лідерів першого дивізіону.

Доволі неочікувано за обопільною згодою сторін посаду залишив керманич Сергій Ковалець. Обов’язки головного тренера буде виконувати асистент Ковальця — Олексій Антонов, відомий у минулому футболіст. Нагадаємо, що «Чорноморець» проводив черговий етап підготовки в Києві, де в контрольних поєдинках здолав опір друголігового «Епіцентру» з Дунаївців (3:0) та місцевих аматорів із «Лівого берега» (2:0).

А новим головним тренером аутсайдера, «Кристалу», став ще один екс-гравець київського «Динамо» — Вадим Євтушенко, що змінив Сергія Шевченка, якого призначили на цю посаду лише два тижні тому.

Ще одному претенденту на підвищення в класі, «Волині», так сподобалося в білоруському Бресті, де вона на початку лютого брала участь у міжнародному турнірі, що, повернувшись на кілька днів додому, заключний етап підготовки вона вирішила також проводити в сусідній країні. Заплановано й чотири контрольні матчі з представниками білоруського елітного дивізіону.

Ще кілька наших колективів наразі готуються до нових випробувань у Туреччині. Київська «Оболонь» у чергових спарингах розійшлася миром із «Навбахором» (Узбекистан) — 1:1 та поступилася «Окжетпесу» з Казахстану — 0:1. У свою чергу «Верес» і «Агробізнес» зіграли внічию з латвійською «Лієпаєю» (0:0) та «Сабуртало» з Грузії (1:1) відповідно. До речі, у тренувальному таборі рівненської команди на перегляді перебувають бразильські півзахисники Перейра та Густаво.

А лави харківського «Металіста 1925», який тільки готується до від’їзду на збір до Туреччини, залишив відомий універсал — Віталій Гошкодеря. Зазначимо, що на зарубіжному етапі підготовки слобожани зіграють шість контрольних поєдинків.

Що ж до футболістів «Прикарпаття», то, незважаючи на несприятливі погодні умови, вони до відновлення чемпіонату готуватимуться в Івано-Франківську. Першим зимовим новачком команди став півзахисник Василь Курко, що раніше захищав кольори «Волині». Близький до підписання контракту й захисник Анатолій Ульянов, який минулої осені виступав за тернопільську «Ниву». Також іванофранківці перебувають у пошуку фактурного нападника: форвард із Малі, що знаходився на перегляді на зборі в Моршині, не вразив, і від його послуг вирішили відмовитися.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo