facebook

Слідом за Сергієм Кравченком, який перейшов із «Дніпра-1» до «Чорноморця», ще один відомий футболіст вирішив продовжити кар’єру у вітчизняній першій лізі.

Екс-гравець збірної України Павло Ксьонз, який минулої осені захищав кольори елітного «Олімпіку», відтепер виступатиме за «ВПК-Агро» й уже перебуває з новими одноклубниками на зборі в Туреччині. До речі, сам «ВПК-Агро» у своєму першому спарингу поступився грузинській «Шукурі» — 0:1.

У Туреччині нині перебувають також першолігові «Оболонь», «Верес», «Агробізнес» та «Mиколаїв». Рівняни взяли гору над «Кизилкумом» з Узбекистану завдяки влучному удару Віталія Дахновського (1:0) і дали бій гранду грузинського футболу — «Динамо» з Тбілісі. Уже на 17-й хвилині «Верес» був попереду після пострілів Сергія Петька та Mихайла Сергійчука — 2:0. Проте це не вибило з колії досвідчених динамівців, і вони таки схилили шальки терезів на свій бік — 3:2. На перегляді у «Вересі» перебувають два бразильські півзахисники — Густаво й Перейра.

А от «Агробізнес» відсвяткував у Туреччині першу звитягу — над «Атирау» з Казахстану (1:0). Переможний гол — в активі Mиколи Когута.

Ще одна команда, налаштована підвищитися в класі, «Волинь», після поразки в спарингу від тернопільської «Ниви» (2:3) вирушила на турнір до білоруського Бреста, де в стартовому поєдинку поступилася місцевому «Динамо» — 0:1. На жаль, у цьому протистоянні лучанам із різних причин не змогли допомогти Амбросій Чачуа й Сіаваш Хагназарі.

А в згаданому вже контрольному поєдинку «Ниви» та «Волині» з найкращого боку себе проявив новачок тернополян — Ярослав Кінаш. Він вийшов на заміну за рахунку 0:2 і спочатку відзначився результативною передачею, а потім заробив пенальті, реалізувавши який, «Нива» вирівняла становище.

І насамкінець — про активність на трансферному ринку одного з аутсайдерів, «Авангарду». Зимовими новачками краматорської команди вже стали шестеро гравців: воротар Артем Поспєлов із «Mаріуполя», захисники Роман Зубков та Олег Бородай із «Кременя», півзахисники Максим Єсип з «Альянсу» та Євген Трояновський із «Полісся» й нападник Максим Єрмоленко з «Металіста 1925».

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo