facebook

Частина команд Прем’єр-ліги вже завершила збори в Туреччині та повертається до рідних пенатів. Про останні спаринги представників УПЛ — у нашому традиційному тижневому огляді.

Київське «Динамо» другий збір проводить у Туреччині. Мірча Луческу запланував провести п'ять матчів. Уже відбулися три спаринги — з болгарським «Лудогорцем» (1:2), грузинським «Динамо» Тб (1:0) і болгарським ЦСКА 1948 (2:2). В останньому матчі один гол на рахунку Циганкова, який викликався на листопадовий збір національної команди України. Попереду ще ігри з північномакедонською «Шкендією» (7 лютого) й білоруським БАТЕ (8 лютого).

«Шахтар» завершив збір у Туреччині й продовжить підготовку до матчів Ліги Європи проти «Маккабі» в Києві. У Туреччині підопічні Луїша Каштру зіграли із «Црвеною звездою» із Сербії (0:0), «Маріуполем (2:2), словацьким «Слованом» (0:1) та боснійським «Борацем» (2:0).

Чернігівська «Десна» продовжує свою серію контрольних матчів. У Туреччині підопічні Олександра Рябоконя зіграли із сербським «Партизаном» (0:1), північномакедонською «Шкендією» (3:1), узбекистанським «Локомотивом» (0:0), «Агробізнесом» (4:0) та словенським «Рударом» (2:0). Завершить «Десна» підготовку в Туреччині грою з латвійським «Вентспілсом» (9 лютого).

«Зоря» зіграє в Туреччині ще один матч: проти грузинського «Динамо» з Тбілісі. Позаду вже зустрічі з польськими «Пястом» (1:2) та «Ракувом» (2:2), сербською «Войводиною» (2:2), північномакедонською «Шкендією» (1:1), «МФМ» із Нігерії (2:1), латвійською «Валмієрою» (0:1).

4 лютого «Ворскла» провела свій останній спаринг на зборах у Туреччині. Суперником полтавців була чорногорська «Зета». Зелено-білі виграли з рахунком 2:1. Раніше «Ворскла» зіграла в Туреччині проти «Балкан» із Косова (1:2) та сербської «Младості» (2:2).

Із 17 січня по 3 лютого в Туреччині перебував «Колос». Ковалівці за цей час у товариській зустрічі обіграли сербський «Пролетер» (1:0), потім були матчі з північномакедонським «Сілексом» (2:1), сербським «Вождовацем» (2:0), словенським «Марибором» (2:3), грузинським «Динамо» з Тбілісі (1:1), білоруським «Рухом» із Бреста (2:2) та казахстанським «Атирау» (3:2).

«Олімпік» розпочав свої спаринги з нічиєї проти польського «Шленська» (2:2), потім у суперниках були «ТСЦ» (Сербія, 3:2), «Спартак» (Сербія, 3:0), «Минай» (1:1) та чорногорська «Будучност» (0:1). 4 лютого донеччани провели гру з «Рухом» зі Львова й перемогли 1:0, 5-го — зіграли внічию з болгарською «Монтаною» (2:2).

«Олександрія» в Туреччині зіграла проти «Македонії ГП» (Північна Македонія, 4:1), ЦСКА з Болгарії (1:1), чеської «Славії» (2:2) та болгарської «Арди» (1:3). Завершать збір олександрійці грою з казахстанським «Кайратом» 6 лютого.

«Маріуполь» уже повернувся до України після зборів у Туреччині. Там у команди Остапа Маркевича були зустрічі із чеським «Слованом» (1:3), польським «Ракувом» (2:2), казахстанським «Кизилжаром» (4:0), сербським «Пролетером» (1:1) та донецьким «Шахтарем» (2:2).

До 11 лютого в Туреччині перебуватиме «Інгулець». Дебютант УПЛ уже зіграв проти сербського клуба «Раднічки» (1:2) та «Македонії ГП» (Північна Македонія, 2:0). 2 лютого «Інгулець» зустрівся з «Ардою» з Болгарії (2:1), а 10 лютого українці поміряються силами з болгарським ЦСКА.

«Минай» на зборах у Туреччині вже зіграв проти «Рада» (Сербія, 1:2). Потім були матчі з донецьким «Олімпіком» (1:1), словенським «Марибором» (0:3), «Дрітою» з Косова (0:1), «Македонією ГП» (Північна Македонія, 2:1). Завершили збір дебютанти УПЛ грою з «Вересом» (4:0).

«Рух» розпочав програму спарингів у Туреччині матчами проти трьох сербських колективів — «Радніка» (3:2), «Партизана» (0:1) та «Рада» (2:0). Потім була гра з «Олімпіком» із Донецька (0:1).

До 6 лютого в Туреччині перебуватиме ФК «Львів». Команда зіграла проти чорногорського «Рудара» (3:0), північномакедонського «Шкупі» (1:1) та рівненського «Вереса» (3:1). 5 лютого заплановано поєдинок із латвійським ФК «Валмієра». Ще одну контрольну зустріч «Леви» розраховують провести в останній день зборів — 6 лютого.

Ще кілька днів перебуватиме в Туреччині «Дніпро-1». Дніпряни в першій грі на зборах розійшлися миром із сербським «Спартаком» із Суботиці — 1:1, потім була перемога над сербськими «Чукарічками» (2:0). Також команда Йовичевіча суперничала з чорногорськими «Будучностю» (2:2) й «Зетою»  (2:2). Попереду, 7 лютого, остання гра зборів — проти грузинського «Локомотива».

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo