facebook

На початку лютого відбувся поки що найгучніший трансфер у вітчизняній першій лізі.

Екс-гравець збірної України, багаторічний капітан «Дніпра-1» Сергій Кравченко вирішив продовжити кар’єру в «Чорноморці». 37-річний ветеран таким розвитком подій залишився задоволений, адже в Одесі амбітна команда, яка хоче підвищитися в класі. Він упевнений, що із цим, новим для себе, викликом упорається.

Уже 3 лютого новоспечений одесит у складі «Чорноморця» вирушив до Mолдови, де взяв участь у спарингу з найсильнішим клубом сусідньої країни — «Шерифом», який очолює український фахівець Юрій Вернидуб. Завдяки вдало обраній тактиці «моряки» двічі впіймали господарів на гострих контратаках і відсвяткували заслужену вікторію — 2:1.

Свій перший контрольний поєдинок цього року провели «Полісся» й «Волинь», які зустрілися між собою. За складних погодних умов у Житомирі сильнішими виявилися лучани — 2:0. Їхній головний тренер Василь Сачко похвалив підопічних за бійцівську вдачу.

А от «Альянс» провів уже два спаринги. Обидва матчі пішли до заліку першого турніру імені знаного футболіста й тренера Mихайла Фоменка. Підопічні Юрія Ярошенка взяли гору над аматорами з «Велетня» (Глухів) — 3:0 та «Вікторії» (Mиколаївка) — 4:1. Також «Альянс» підписав першого зимового новачка — Андрія Герта, який минулої осені захищав кольори «Гірника-Спорту».

Уже три вітчизняні першолігові команди проводять зараз тренувальні збори в Туреччині. Щоправда, «Оболонь» після поразки в останньому контрольному матчі, із «Кизилкумом» (Узбекистан) — 2:3, 4 лютого повернеться до Києва, але вже 9-го числа знову вирушить до Туреччини на завершальний етап підготовки.

А от «Верес» і «Агробізнес» спаринг-партнерів знайшли серед елітних українських команд: рівняни поступилися «Львову» — 1:3, а подоляни — «Десні» — 0:4.

Наостанок повідомимо, що новим головним тренером «Кристалу» став досвідчений Сергій Шевченко, який минулої осені очолював «Таврію Сімферополь» — одного з лідерів групи «Б» другого дивізіону. Оскільки херсонську команду майстрів у січні залишили всі гравці основного складу, новому керманичу передусім треба буде зосередитися на вирішенні кадрових питань.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo