facebook

Бронзові призери чемпіонату України втратили шанси на вихід до плей-офф Ліги Європи ще за підсумками минулого туру, тож сьогодні змагалися лише за престиж, призові й очки в залік національного та клубного рейтингу. У їхніх суперників була й суто турнірна мотивація, оскільки португальський клуб вів заочну боротьбу з «Лестером» за перше місце у групі.

Попри повідомлення про відновлення Вернидуба, Віталій до заявки на гру не потрапив, тож номінальний опорник Іванісеня діяв на позиції центрального захисника. Та й запас команди Віктора Скрипника виглядав дуже бідно — лише п’ять польових гравців.

У першому матчі між цими командами, що відбувся в жовтні в Запоріжжі, «Зоря» володіла перевагою, але поступилася, пропустивши два голи на початку гри. Сьогодні знову в дебюті гостріше діяла «Брага», але цього разу луганцям пощастило, коли на 4-й хвилині після прострілу Галено Циганікс вибив м’яч на Зе Карлуша, який із кількох метрів пробив вище поперечини.

Попри те, що у складі «Браги» на полі перебували здебільшого резервісти, саме вони володіли ініціативою та краще пристосувалися до мокрого від дощу газону. Гості лише на 18-й хвилині завершили атаку акцентованим ударом — постріл Назарини був заблокований. За п’ять хвилин Громов увірвався до штрафного португальців та прострілив уздовж воріт. Голкіпер із першої спроби м’яч не зафіксував, але додати було нікому.

Господарі атакували більш цілеспрямовано, але їхні численні удари мети не досягали через неточність та вдалі дії Шевченка, зокрема під час виходу сам на сам із ним Руїса. При цьому підопічні Карлуша Карвальяла не завжди дисципліновано діяли під час переходу від атаки до оборони, утім, покарати їх за це «Зорі» не вдавалося, хоча ближче до перерви гості теж почали частіше пробивати по воротах.

Відкрита гра продовжилася й у другому таймі. Кочергін та Кабаєв втратили свої шанси, а Жоау Новайш зі штрафного влучив у поперечину. А потім «Бразі» вдалася результативна атака. Галено обіграв Фаворова та пробив повз Шевченка. Абу Ханна, намагаючись врятувати ситуацію, зрізав м’яч у свої ворота. Невдовзі у господарів відбулася потрійна заміна, і гравці, що вийшли на поле, створили другий гол. Медейруш віддав пас, а Рікарду Орта поставив крапку. 2:0.

Заміни наприкінці матчу освіжили гру «Зорі» в нападі, але рахунок не змінився. Команда Віктора Скрипника поступилася та завершила виступи у груповому турнірі на третьому місці у своєму квартеті.   

Ліга Європи. Груповий раунд. Група G

6 тур

«Брага» (Португалія) — «Зоря» (Україна) — 2:0 (0:0)

Голи: Абу Ханна (61, автогол), Рікарду Орта (68).

«Брага»: Тьягу Са, Зе Карлуш (Бруну Віана, 73), Давид Карму, Вітор Тормена, Раул Сілва, Франсержио (к), Жоау Новайш (Аль-Мусраті, 77), Андре Орта (Рікарду Орта, 68), Галено, Руїс (Медейруш, 68), Гільєрме (Паулінью, 68).

Запасні: Матеус, Рожеріу Сантуш, Нуну Секейр, Едуарду Соареш, Ернані Інфанде, Бруну Родрігеш, Вітор Олівейра.

Тренер: Карлуш Карвальял.

«Зоря»: Шевченко (к), Фаворов (Піддубний, 87), Іванісеня, Абу Ханна, Циганікс, Юрченко, Кочергін (Хомченовський, 87), Назарина, Кабаєв (Луньов, 77), Громов (Гринь, 77), Гладкий (Перович, 77).

Запасні: Василь, Мацапура.

Тренер: Віктор Скрипник.

Арбітр: Даніель Стефанський (Польща).

10 грудня. Брага. Стадіон «Мунісіпал»

«Лестер» (Англія) — АЕК (Греція) — 2:0 

Підсумкова таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Лестер

6

4

1

1

14—5

13

 2.

Брага

6

4

1

1

14—10

13

 3.

Зоря

6

2

0

4

6—11

6

 4.

АЕК

6

1

0

5

7—15

3

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo