facebook

Футболісти першолігового «Агробізнесу» вирішили приймати «Ворсклу» на полі суперника. Головний тренер подолян Олександр Чижевський таке рішення пояснив тим, що у випадку форс-мажорних обставин, викликаних примхами погоди, у Волочиську могли виникнути проблеми з якісною підготовкою газону на місцевому стадіоні.

Проте це аж ніяк не свідчило по те, що «Агробізнес» махнув рукою на виступ у кубковому турнірі, зосередившись на чемпіонаті, де посідає перше місце. Адже футболісти з Волочиська відразу після останнього календарного поєдинку, в Києві з «Поліссям», вирушили до Полтави, де наполегливо готувалися до протистояння з одним із лідерів УПЛ. І, як показав перебіг подій у першому таймі, подоляни добре вивчили сильні й слабкі сторони «Ворскли», що дозволило їм гідно протистояти представнику елітного дивізіону.

Більше того, на 25-й хвилині кращий бомбардир першолігових змагань Руслан Черненко вивів «Агробізнес» уперед. Діям футболістів «Ворскли» за відсутності капітана команди Володимира Чеснакова та лідера нападу Владислава Кулача бракувало збалансованості. Щоправда, перед самою перервою підопічні Юрія Максимова одержали право на пробиття пенальті, але Денис Васін програв дуель воротареві номінальних господарів Олегу Мозілю. Лише наприкінці матчу полтавці перехопили ініціативу, проте подолян двічі від неприємностей рятував Мозіль. «Агробізнес» доволі неочікувано взяв гору над відомим кубковим бійцем, «Ворсклою» (1:0), і завоював право виступити у чвертьфіналі.

Подоляни підхопили почин ще одного представника першої ліги, «Вересу», який годиною раніше у Млинові змусив капітулювати середняка УПЛ — «Маріуполь». Ще до перерви Віталій Дахновський та Роберт Гегедош (двічі) могли вивести рівнян уперед, але змарнували гольові моменти. Проте в середині другого тайму невгамовний Гегедош підступним ударом зі штрафного таки відкрив рахунок. Однак невдовзі витримка зрадила універсалу «Вересу» Роману Мірошнику, і його за друге попередження було вилучено з поля. «Містяни», незважаючи на відчайдушні зусилля, не зуміли скористатися чисельною перевагою, і підопічні Юрія Вірта здобули перемогу, яку слід визнати закономірною. 1:0.

Єдине протистояння, де сьогодні зійшлися представники еліти, відбулося в Олександрії. Господарі й гості з «Минаю» виставили бойові склади й часу на розвідку не витрачали. Уже в дебюті олександрієць Роман Вантух відкрив рахунок. У середині другого тайму господарі реалізували пенальті й фактично зняли з порядку денного питання про переможця. А в компенсований час Олексій Довгий після подачі кутового довів справу до розгрому. 3:0.

Кубок України-2020/2021. Четвертий раунд (1/8 фіналу): офіційні дані

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo