facebook

Виступ гірників у Лізі Європи-2019/2020 завершився на стадії 1/2 фіналу, що складалася з одного матчу.

Поєдинок у німецькому Дюссельдорфі розпочався в невисокому темпі. Суперники діяли обережно, придивляючись один до одного. Високий пресинг «Інтера» та невластива гірникам інертність заважали їм налагодити звичну комбінаційну гру. Не виглядав загрозливим й «Інтер», у гравців якого було чимало браку в передачах. Але на 19-й хвилині перебіг подій змінився.

Пятов невдало ввів м’яч у гру ногою, Барелла виконав перехоплення, пройшов правим флангом та подав на Мартінеса, який, вигравши позицію в Кривцова, ударом головою відкрив рахунок. Якщо й за рівного рахунку чорно-сині не надавали суперникам можливостей для контратак, то після голу у гірників залишилося ще менше простору.

Лише на 30-й хвилині «Шахтарю» вдалося провести атаку з ударом, але де Врей заблокував спробу Мораеса. За володінням м’ячем перевага донеччан була значною, але міланці надзвичайно вдало захищалися та, за винятком пострілу Маркоса Антоніо з-за меж штрафного, до перерви помаранчево-чорні більше нічого не створили.    

У другому таймі чемпіони України продовжували більше володіти м’ячем, але загалом гру контролювали гравці італійського гранда. Луїш Каштру раніше, ніж звичайно, кинув у бій Соломона, невдовзі Мораес небезпечно пробивав з близької відстані, але перелому не сталося, бо «Інтер» забив удруге. Після кутового відзначився Д’Амброзіо. Коли ж Мартінес оформив дубль після обрізки Степаненка, долю зустрічі фактично було вирішено. За час, що залишився, дубль у ворота Пятова встиг оформити ще й Лукаку.  

У матчі у складі «Шахтаря» взяли участь футболісти, викликані на найближчий збір національної команди України: Пятов, Кривцов, Матвієнко, Степаненко, Марлос (замінений на 75-й хвилині), Мораес, Коноплянка (вийшов на заміну на 75-й хвилині).

Ліга Європи. 1/2 фіналу

«Інтер» (Італія) — «Шахтар» (Україна) — 5:0 (1:0)

Гол: Мартінес (19, 74), Д’Амброзіо (64), Лукаку (78, 84).

«Інтер»: Ханданович (к), Годін, де Врей, Бастоні, Д’Амброзіо (Мозес, 81), Брозович (Сенсі, 85), Янг (Бірагі, 66), Барелла, Гальярдіні, Мартінес (Еріксен, 81), Лукаку (Еспозіто, 85).

Запасні: Паделлі, Пірола, Ранокк’я, Шкриньяр, Кандрева, Валеро, Санчес.

Тренер: Антоніо Конте.

«Шахтар»: Пятов (к), Додо, Кривцов, Хочолава, Матвієнко, Маркос Антоніо, Степаненко, Марлос (Коноплянка, 75), Алан Патрік (Соломон, 59), Тайсон, Мораес.

Запасні: Трубін, Болбат, Бондар, Сіпріано, Піхальонок, Майкон, Коваленко, Тете, Дентіньо, Фернандо.

Тренер: Луїш Каштру.

Арбітр: Шимон Марчиняк (Польща).

Попереджений: Тайсон (58).

17 серпня. Дюссельдорф. Стадіон «Дюссельдорф Арена».

Фінал (Кельн)

21 серпня

«Севілья» (Іспанія) — «Інтер» (Італія)

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo