facebook

У попередніх публікаціях ми розповідали, як Фестиваль чемпіонів «Відкриті уроки футболу» крокує регіонами України цієї осені.

За ініціативи та сприяння ФФУ та благодійного фонду «Розвиток футболу України» ще вісім регіонів долучилися до цього важливого соціального проекту допомоги дітям-переселенцям та дітям військовослужбовців і зустріли фестивалі чемпіонів «Відкриті уроки футболу».

Івано-Франківська область

На стадіоні «Колос» міста Снятин Івано-Франківської області до фестивалю долучилися 192 дитини із 12-ти загальноосвітніх шкіл Снятинського району.

Кожен день фестивалю розпочинався з динамічної розминки. Потім інструктори проводили з дітьми різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання, конкурси та інші спортивні заходи за принципом «спорт для всіх». Футбольне поле було розділене на 12 секторів, у кожному з яких працював тренер з асистентом. Вони ділилися з дітьми секретами футболу, знайомили із вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти, об’єднані в команди, рухалися із сектора в сектор, де їм пропонували виконати ту чи іншу вправу або залучали до гри.

Опікувалися дітьми не лише вчителі та тренери, але й представники поліції, шкільні психологи, поряд був черговий медичний працівник. Співробітники управління патрульної поліції міста Снятин проводили з учасниками заходу профілактичні бесіди. Спочатку діти дізнавалися про особливості роботи правоохоронців, а потім наставники у погонах пропагували серед них здоровий спосіб життя, ввічливе ставлення одне до одного, неприпустимість вчинення будь-яких кримінальних чи адміністративних правопорушень.

Діти з радістю брали участь у конкурсах, іграх та виконували різні вправи за командами своїх наставників. Хороший настрій футбольного свята підкріплювався музичним супроводом.

У рамках фестивалю також був проведений і «Солодкий кубок», за підсумками якого кращі гравці були відзначені призами.

Після завершення фестивалю відбулася урочиста церемонія нагородження. Кожна дитина отримала на згадку футболку та пам'ятний значок, учителі фізичної культури — спортивні костюми, навчальні заклади — футбольні м’ячі та інший спортивний інвентар, наданий Федерацією футболу України.

Залишається сподіватися, що години, проведені на спортивному майданчику, не минуть даремно, і багато хто з дітей вирішить обрати активний та здоровий спосіб життя й долучитися до дружньої футбольної родини.

                              xcv

Херсонська область та Федерація футболу АР Крим

Учні загальноосвітніх шкіл ОТГ Асканія-Нова зустріли Фестиваль чемпіонів «Відкриті уроки футболу» на стадіоні «Асканія-Арена».

Протягом фестивалю юні спортсмени розважалися з м’ячем, виконували цікаві завдання, брали участь в естафетах, вчилися веселим футбольним вправам і навіть проводили справжні товариські футбольні матчі, де мали нагоду познайомитися одне з одним.

Також на одному з майданчиків діти поспілкувалися з поліцейським, який розповів їм про правила поведінки в різних життєвих ситуаціях. На ділянці шкільного психолога хлопці та дівчата мали змогу пофантазувати та пограти в дружній атмосфері.

Головною метою цього фестивалю було не досягнення результатів у змаганнях, а отримання позитивних емоцій і радості від гри та спортивних розваг. Федерація футболу АР Крим провела «Відкриті уроки футболу» так, щоб діти незалежно від рівня здібностей, статі та соціального статусу долучилися до свята й отримали задоволення від футболу.

Сумська область

Особливим — незвичним і святковим — став день відкриття фестивалю для дітей селища Степанівка Сумського району. Близько 200-м дітям випала честь представляти свої школи та свою об’єднану територіальну громаду на полі спорткомплексу «Спорт для всіх».

У місцевості, де зростав майстер спорту міжнародного класу з футболу Олег Гусєв, діти під пильним наглядом тренерів та волонтерів виконували різноманітні цікаві вправи й завдання за допомогою м’ячів, конусів, фішок, канатів та іншого приладдя, що було надано федераціями футболу України та Сумської області. Перед початком роботи на 12-ти станціях для всіх учасників було проведено розминку від майстра спорту міжнародного класу Людмили Шелест.

У підсумку задоволеними залишися всі: діти, що отримали заряд бадьорості та енергії від участі у великому спортивному святі, та вчителі навчальних закладів і тренери, що одержали новий інвентар, який тепер зможуть використовувати на своїх уроках фізичної культури та тренуваннях із футболу, покращуючи їхню якість.

                             xcvb

Волинська область

Учасниками фестивалю стали учні загальноосвітніх шкіл сіл Бужани, Мирків, Холонів, Шклінь, Мирне, Михлин, Пустомити, Скобелка, селища Мар’янівка й міст Берестечко та Горохів.

Федерації футболу України, Волині та Горохівського району організували масове дійство, яке стало корисним для зростання юних майстрів шкіряного м’яча. Школярів привітали керівники владних структур. Кожен учасник побував на 12-ти майданчиках, де волонтери навчали володінню м’ячем та правилам поведінки на стадіонах.

На завершення організатори подарували загальноосвітнім школам спортивний інвентар, а кожен учасник фестивалю отримав на згадку футболку. Діти також мали змогу сфотографуватися та взяти автограф у гравців національної збірної України серед ветеранів, яка того ж дня завітала до Горохова на матч проти команди ветеранів клубу «Агропродукт».

Закарпатська область

150 школярів міста Хуст протягом п’яти днів брали участь у цьому всеукраїнському проекті.

Місцеві волонтери, тренери міської ДЮСШ «Хуст-Нарцис» та представники поліції зробили все, щоб цим фестивалем допомогти дітям-переселенцям, дітям військовослужбовців та дітям із соціально незахищених сімей.

                             xcvbn

Одеса та «Реал» (Мадрид)

Далі Фестиваль чемпіонів завітав до Одеси. Його урочисте відкриття відбулося на великому футбольному полі НТБ «Чорноморець».

Цього разу фестиваль був унікальним, адже організаторам вдалося об'єднати його з першим на території України майстер-класом тренерів мадридського «Реалу». Для участі в обох проектах були запрошені діти з усієї Одеської області, а також Миколаєва і Херсона.

Спільними зусиллями тренери Королівського клубу й волонтери «Відкритих уроків футболу» провели чудове футбольне свято для більш ніж 150-ти дітей, що відвідали фестиваль. Кожна дитина отримала на згадку футболку з автографами тренерів одного з провідних клубів світу, а також величезну порцію позитивних емоцій.

Львівська область

Дійшов фестиваль і до стадіону імені Богдана Маркевича, що у Винниках.

Загалом у ньому взяли участь близько двох сотень дітей різного віку (як хлопців, так і дівчат) із 10-ти команд Львова, Винників, Новояворівська, Ременова, Нового Яричіва та Чишок.

Футбольне поле було розділене на 12 квадратів, у кожному з яких юні футболісти під опікою досвідчених наставників виконували різноманітні веселі вправи з м’ячами, конусами, обручами, скакалками, канатами, освоюючи елементи техніки гри у футбол. У перерві учасники спортивного дійства поласували смачним печивом і втамували спрагу.

Під час церемонії нагородження перший заступник голови Федерації футболу Львівської області Ярослав Грисьо та заступник голови, виконавчий директор федерації Степан Понайда вручили всім учасникам фестивалю пам’ятні медалі й футболки, а командам — футбольні м’ячі.

Харківська область

Уже стало доброю традицією, що Харківська обласна федерація футболу слідом за фестивалями ФФУ організовує додаткові фестивалі самостійно повністю за рахунок місцевих ресурсів.

Таким став і фестиваль футболу в Малій Данилівці на базі місцевого ліцею для дітлахів з усього району.

Школярі не лише виконували цікаві вправи і брали участь в естафетах та іграх, але й спілкувалися із психологом і працівниками Національної поліції. Юні учасники отримали масу позитивних емоцій.

На останок діти одержали комплекти футбольних м’ячів та інвентарю, необхідного для занять футболом та іншими видами спорту.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo