facebook

8 листопада, Всеукраїнська асоціація футболістів-професіоналів та Українська асоціація футболу уклали угоду про співпрацю.

Головною метою угоди є зміцнення співпраці між організаціями у сфері соціального захисту професіональних гравців, сприяння реалізації їх прав, визначених законодавством, статутними, нормативними і регламентними документами, а також Галузевою угодою у секторі професіонального футболу України.

Угода про співпрацю між Асоціацією футболістів-професіоналів та Українською асоціацією футболу є аналогом угоди, яка була підписана ФІФА і ФІФПРО у листопаді 2017 року.

Слід відзначити, що угода містить в собі ряд інноваційних для вітчизняного футболу положень. Наприклад, угодою передбачено спільну роботу Асоціації та УАФ з пропагування серед професіональних гравців важливість отримання освіти і особистого розвитку, впровадження на регулярній основі заходів з підготовки молодих гравців  до професіональної кар’єри, її специфіки та викликів, пов’язаних з нею. Сторони домовились плідно працювати над розробкою ефективних програм з побудови пост спортивного життя, які передбачали б багатопланову превентивну діяльність, направлену на підготовку гравців до завершення професіональної кар’єри і переходу до іншого способу життя та альтернативної професійної діяльності.

Немаловажним є той факт, що додатком до угоди є Загальна декларація прав гравців всіх професіональних видів спорту. Повага та реалізація прав, закріплених в декларації, є одним із пріоритетних цілей співпраці між Асоціацією і УАФ.

Коментуючи підписання угоди, президент Асоціації футболістів-професіоналів Ігор Гатауллін зазначив: «Укладання цієї угоди має важливе значення для всього вітчизняного футболу. Угода є основою для нашої роботи з подолання викликів, які стоять перед сектором українського професіонального футболу. Ми маємо бути впевненими, що колективна думка професіональних гравців представлена та врахована при прийнятті будь-яких рішень, які впливають на їх права і інтереси. Я вдячний, що керівництво УАФ розділяє і підтримує цю позицію».

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo