facebook

                                        безпека 1 min 

 

Відбувся семінар-навчання офіцерів безпеки та делегатів ФФУ з роботи з уболівальниками клубів ПЛ та ПФЛ.

У п’ятницю, 9 лютого у Будинку футболу пройшов семінар-навчання офіцерів безпеки та делегатів із роботи з уболівальниками клубів Прем’єр-ліги та ПФЛ.

На важливості проведення подібного заходу напередодні старту весняної частини сезону-2017/2018 у своєму вступному слові наголосив перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко.

«Ми повернули футбол на схід України. Зараз і Краматорськ, і Маріуполь спокійно приймають матчі внутрішніх змагань. Федерація футболу України домоглася також проведення міжнародних матчів у Одесі та Харкові. На поєдинках національної збірної завдяки проекту «Вірні збірній» ми маємо повні стадіони, незалежно від того, в якому місті грає головна команда», — відзначив Вадим Костюченко.

Крім того, після запровадження продажу квитків за посвідченнями звелася до мінімуму проблема боротьби зі спекулянтами та агресивними гостьовими вболівальниками, які раніше могли безперешкодно потрапити на будь-який сектор, тому квитки за документами — це ще й безпека.

Основна проблема — повернення вболівальників на стадіони. «Маємо невтішні показники відвідуваності матчів як у Прем’єр-лізі, так і в першому та другому дивізіонах. Потрібно розробити програму залучення більшої кількості фанатів на українські стадіони», — сказав перший віце-президент ФФУ.

Крім того, Вадим Костюченко закликав боротися з фашистською та нацистською символікою, через яку українська збірна провела за порожніх трибун перший поєдинок відбору на ЧС-2018, проти Ісландії, і так само без глядачів проведе дебютну зустріч у Лізі націй зі Словаччиною.

На семінарі-навчанні підсумували роботу делегатів ФФУ та офіцерів безпеки ФФУ в першій частині футбольного сезону-2017/2018. Окрім того, учасники конференції звернули увагу на забезпечення доступу до футбольних матчів уболівальників із особливими потребами.

Спеціалісти ФФУ, а саме — члени Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ФФУ та Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ, УПЛ та ПФЛ зробили акцент на питаннях забезпечення виконання чинного законодавства і дотримання нормативної бази під час проведення в Україні футбольних матчів, ролі стюардів в системі забезпечення громадського порядку та громадської безпеки до, під час та після проведення футбольних поєдинків і відповідальності клубів за порушення вболівальниками правил поведінки на стадіоні.

Розглянули учасники семінару-навчання і взаємодію працівників стадіону з національною поліцією задля оптимізації ресурсів.

Тренінг «Доступ та етика» для офіцерів безпеки та делегатів із роботи з уболівальниками провела координатор розвитку футболу в Східній Європі Естер Джоунс Расселл. Вона пояснила важливість інклюзивного принципу під час організації і проведення футбольних матчів та особливості комунікації з різними категоріями людей з особливими потребами.

Після завершення семінару-навчання офіцери безпеки та делегати із роботи з уболівальниками склали іспити.

                                        безпека 2 min

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo