facebook

Результат пошуку зображень за запитом "мораес"

3 травня, Комітет із дисциплінарних та етичних питань УЄФА оголосив свій вердикт у справах, відкритих на підставі протестів, отриманих від федерацій футболу Португалії та Люксембургу, щодо виступу за збірну України 22-го й 25 березня в матчах проти збірних цих країн футболіста Жуніора Мораеса.

На думку членів комітету, запрошення Жуніора Мораеса, який незадовго до поєдинків проти Португалії та Люксембургу отримав українське громадянство, до збірної України і його участь у цих матчах не суперечать чинним нормам УЄФА й ФІФА. Тому протести федерацій футболу Португалії й Люксембургу були відхилені. Відтак результати обох зустрічей залишаються в силі, а збірна України з чотирма очками в активі за підсумками двох турів зберігає перше місце у групі B кваліфікації до Євро-2020.

За словами президента Федерації футболу України Андрія Павелка, такий вердикт є цілком закономірним і абсолютно прогнозованим.

— Ми жодної хвилини не сумнівалися в тому, що контрольно-дисциплінарний орган УЄФА ухвалить зважене і об’єктивне рішення та підтвердить правомірність участі Мораеса в матчах збірної України зі збірними Португалії і Люксембургу. Адже до запрошення до збірної, яке отримав Мораес від тренерського штабу, юристи ФФУ ретельно перевірили процедуру отримання футболістом громадянства України, а також відповідність заявки Мораеса для участі в згаданих поєдинках усім вимогам УЄФА та ФІФА. Радий, що це непорозуміння вичерпано, й збірна України підтвердила здобутий позитивний результат у двох непростих матчах кваліфікації до Євро-2020. Однак прикро, що цю тему спробували роздути до масштабного скандалу, який міг обернутися великою бідою для всього українського футболу, ті, хто вже більше року ведуть брудну інформаційну кампанію проти Федерації футболу України, — відзначив Андрій Павелко.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo