facebook

                              

Міжнародна федерація асоціацій професіональних футболістів (FIFPro) закликає гравців ніколи не платити посереднику (агенту) перед підписанням контракту з клубом.

«Ми висловлюємо це попередження, тому що FIFPro отримала скарги від гравців, які заплатили свої зароблені важкою працею гроші злочинцям, які роблять вигляд, що допомагають їм», –   заявив генеральний секретар FIFPro Тео ван Сеггелен.

Нещодавно FIFPro повідомляла про діяльність особи, яка представляла себе агентом на ім’я Стів Мак Хьюз. Через соціальні мережі псевдо агент зв’язувався з гравцями та обіцяв організувати перегляд або посприяти підписанню контракту  з клубом, якщо гравці заплатять йому за це гроші. Але, після отримання гонорару, особа припиняла будь-яке спілкування з гравцями.

Різні гравці відреагували на статтю FIFPro і надіслали інформацію про цю особу та інших агентів. Деякі гравці сказали, що вони витратили всі свої сімейні заощадження для того, щоб заплатити агенту. Один з гравців розповів, що він витратив $4500 і тепер застряг в одній з африканських країн без коштів для повернення додому.

Більшість обманутих гравців були настільки відчайдушними у своєму прагненні стати професіональними футболістами, що не помітили афери.

«Ми закликаємо наших футболістів бути дуже пильними. У футболі є люди, які прагнуть заволодіти вашими грошима, тому захищайте себе та будьте обережними щодо осіб, кому ви можете довіряти», –  зауважив Ван Сеггелен.

FIFPro рекомендує гравцям пам’ятати наступне при взаємодії з агентом:

  • Перевіряти факт реєстрації агента в футбольній федерації
  • Працювати тільки з агентом, з яким ви бачились чи вели переговори
  • Ніколи не платити агенту перед підписанням контракту з клубом
  • Ніколи не підписувати угоду з агентом без отримання попередньої юридичної консультації
  • Перевіряти чи клубу відомо про те, що ви прибуваєте для проходження перегляду або підписання контракту, або спитати чи знає клуб агента.

Якщо у вас є питання або сумніви про трансфер або перегляд або підписання контракту, будь ласка зверніться до своєї локальної асоціації професіональних футболістів або напряму до FIFPro.

FIFPro наразі працює над створенням бази даних ненадійних агентів та звертається до гравців, які мали подібний досвід, з проханням повідомити про це на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo