facebook

                              no image found

УЄФА та Федерація футболу України беруть на себе всі витрати з лікування та реабілітації Сергія Беккера.

Сергій Беккер отримав призначення у складі української суддівської бригади в якості асистента арбітра на матч Ліги націй Греція — Естонія. Матч відбувся в Афінах 18 листопада.

17 листопада бригада арбітрів мала провести традиційне тренування перед матчем. Але у призначений час Сергій не з’явився в холі готелю. Коли колеги піднялися до нього в номер, з’ясувалося, що Сергію потрібна термінова медична допомога, оскільки в нього стався інсульт.

На щастя, завдяки професіональним діям персоналу готелю та бригади швидкої допомоги нашому співвітчизнику вдалося врятувати життя. До 20 грудня Сергій Беккер проходив лікування в місцевому шпиталі, після чого його перевели до реабілітаційного центру в Афінах, де він перебуває й зараз.

Ситуацію коментує генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький: «Одразу після того, як нам стало відомо про те, що сталося із Сергієм Беккером, я зв’язався з УЄФА та Федерацією футболу Греції, щоб надати Сергію від ФФУ необхідну допомогу. Комітет арбітрів УЄФА та персонально його керівник Роберто Розетті також підключилися до допомоги та моніторингу цієї ситуації. Але наші колеги з УЄФА нас запевнили, що оплату лікування в Греції та реабілітації в перші місяці вони беруть на себе. Також це неодноразово було підтверджено в численних подальших перемовинах і листуванні. «УЄФА прийде на допомогу і компенсує медичні витрати арбітра у шпиталі плюс два-три місяці в реабілітаційному центрі», — зокрема, йдеться в листі від УЄФА.

На сьогодні всі рахунки, які надав шпиталь за лікування Сергія, оплачені. Зі свого боку ми проінформували лікарів, що, як тільки буде можливість транспортувати Сергія до України, Федерація футболу України візьме на себе відповідні послуги — або переліт, або, в разі неможливості перельоту з медичних причин, оренду відповідного спеціалізованого автомобіля. Також ми розуміємо, що Сергію буде потрібна подальша реабілітація в Україні, й ФФУ готова її оплатити».

За словами голови Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі, у перші дні в грецькому шпиталі разом із Сергієм Беккером залишився один із наших арбітрів. «Він був там до того моменту, поки в Афіни не приїхали родичі Сергія. Станом здоров’я арбітра постійно цікавилися керівники ФФУ, Юрій Запісоцький безперервно був на зв’язку з відділом арбітражу УЄФА, представниками Федерації футболу Греції. Усі витрати з лікування українського арбітра в грецькому шпиталі взяв на себе УЄФА. Представники комітету арбітрів постійно на зв’язку з нашим колегою та його близькими. Знаю, що реабілітацію Сергій проходить досить успішно — він уже може самостійно пересуватися. Але на нього чекає подальша реабілітація. Під час недавнього збору арбітри та асистенти з власної ініціативи вирішили зібрати кошти та передати рідним Сергія. Ми підтримали це рішення. Президент ФФУ, керівництво федерації, усі колеги переживають за Сергія й бажають йому якнайшвидшого одужання».

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo