facebook

 22 жовтня у м. Сент-Луїс штат Міннесота розпочав роботу 28-й з’їзд Американської федерації праці та Конгресу виробничих профспілок (АФП-КВП). У роботі з’їзду бере участь понад 1200 делегатів та гостей, серед яких – почесний гість з їзду – Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

 

З’їздові передувала Конференція з питань глобальних стратегій органайзингу, у якій взяли участь представники понад 40 країн світу. Серед пріоритетних тем конференції – розробка стратегії зміцнення глобальних позицій трудящих та профспілок. Крім того, учасники конференції обговорили перспективи зміцнення позицій профспілок, шляхи взаємодії з партнерами та застосування глобальних інструментів у своїй діяльності.

Делегати з’їзду переобрали на безальтернативній основі Річарда Трамку на посаду Президента АФП-КВП та Ліз Шулер(профспілка працівників електричної промисловості) на посаду Секретаря-скарбника, обрали на посаду Виконавчого віце-президентаТефере Гебре (профспілка працівників харчової промисловості та торгівлі). Делегати також обрали 55 Віце-президентів, які будуть виконувати свої функції упродовж чотирирічного терміну.

Новообраний Президент АФП-КВП Річард Трамка відкрив другий день з’їзду промовою про важливість профспілок для демократії, у якій зокрема, підкреслив: «Атаки на основу нашої нації – людей праці – це не що інше, як загроза демократії. Але ми дамо відсіч. Зважену. Стратегічну. Єдиним фронтом».

Після дебатів делегати схвалили серед іншого низку резолюцій:

-  Резолюція про залучення членів профспілок до організаційного зміцнення;

-  Резолюція про органайзинг як основу зміцнення позицій трудящих;

-  Резолюція про свободу проводити час з сім’єю;

-  Резолюція про організаційні пріоритети та розширення рядів членських організацій;

-  Резолюція про реформу кримінального правосуддя;

-  Резолюція про підтримку державної освіти.

З’їзд продовжить свою роботу до 25 жовтня.

image 0 02 01 8472eba1eddbf45bb8cda60b8a0a0ec1e7bb696379390fb5a3683cd6eb98c43a V

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo