facebook

На початку зустрічі більш упевнено виглядав «Шахтар», незважаючи на те, що у складі гірників на полі з’явилися одразу три новачки — Данченко, Фернандо та Мораєс, у той час як кияни представили публіці лише одне літнє придбання — Че Че.

Донеччани неодноразово доходили до воріт біло-синіх, а одна з їхніх атак, на 9-й хвилині, завершилася ударом Ісмаїлі у поперечину. За такої гри гол «Динамо» виглядав нелогічним. Голкіпер гірників П’ятов помилився, спробувавши обіграти Шепелєва біля своїх воріт, кияни перехопили м’яч і розіграли комбінацію, яка завершилася пасом Бєсєдіна на Буяльського. 0:1. Час, що лишився до перерви, пройшов у цілому в рівній боротьбі, втім, гірники частіше загрожували воротам суперника.

Другий тайм вийшов більш видовищним — насамперед завдяки тому, що «Динамо» почало діяти більш відкрито. Моменти створювали обидві команди, а найкращий шанс втратив Циганков, який на 73-й хвилині, пробиваючи головою, влучив у поперечину.

Отже, у 15-му за ліком розіграші національного Суперкубку київські динамівці здобули для свого клубу сьому перемогу. У «Шахтаря» залишилося вісім титулів.  

У грі взяли участь 13 виконавців, що викликалися на останній збір національної збірної України — гірники П’ятов, Кривцов, Ракіцький, Степаненко, Марлос, Коваленко (замінений на 67-й хвилині) та динамівці Бойко, Бурда (вилучення), Шепелєв (жовта картка), Буяльський (гол, замінений на 78-й хвилині), Циганков, Бєсєдін (гольовий пас), Шапаренко (вийшов на заміну на 71-й хвилині).   

Суперкубок України-2018

«Шахтар» — «ДИНАМО» — 0:1 (0:1)

Гол: Буяльський (18).

«Шахтар»: П’ятов, Данченко, Кривцов, Ракіцький, Ісмаїлі, Степаненко (к), Алан Патрік, Фернандо (Болбат, 70), Марлос, Коваленко (Тотовицький, 67), Мораєс.

Запасні: Шевченко, Бутко, Матвієнко, Майкон, Зубков.

Тренер: Паулу Фонсека.

«Динамо»: Бойко, Морозюк, Бурда, Кадар, Кенджора, Шепелєв, Че Че (Гармаш, 46, Шапаренко, 71), Буяльський (Сидорчук, 78), Циганков (к), Бєсєдін, Вербич.

Запасні: Бущан, Шабанов, Андрієвський, Русин.

Тренер: Олександр Хацкевич.

Арбітр: К.Труханов (Харків).

Попереджені: Данченко (53), Фернандо (59), Мораєс (90+3),Тотовицький (90+7) — Бурда (13), Шепелєв (71), Кадар (81), Бойко (90+8).

Вилучені: Ісмаїлі (90+7, неспортивна поведінка) — Бурда (90+7, повторне попередження).

21 липня. Одеса. Стадіон «Чорноморець». 27 400 глядачів.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo