facebook

 Як наголосили у своїх виступах перед підписанням документу Григорій Осовий та Роман Чернега, спільні дії щодо забезпечення конституційних прав громадян на належні, безпечні та здорові умови праці, прав і гарантій працюючих, застрахованих осіб, постраждалих на виробництві, ветеранів праці дуже важливі і актуальні. Угода має сприяти збільшенню кількості та покращенню якості робочих місць з гідними та безпечними умовами праці, посилення ефективності державного нагляду і громадського контролю за додержанням роботодавцями законодавства у сферах промислової безпеки та охорони праці. 

При цьому сторони взаємно визнають повноваження і зобов’язуються дотримуватись принципів соціального партнерства: паритетності представництва, рівноправності сторін, взаємної відповідальності, конструктивності і аргументованості при проведенні переговорів, консультацій в межах своїх повноважень та чинного законодавства у здійсненні державного нагляду та громадського контролю за дотриманням гарантованих Конституцією та іншими законами України трудових прав працівників.

«Минулого разу ми підписували Угоду у профспілкових стінах, цього разу – у стінах нашої Держпраці, - сказав Роман Чернега. – це теж приклад нашого партнерського паритету та рівноправ’я у спільних діях, у співпраці та співробітництві.  Я дуже сподіваюсь, що коли ми будемо обговорювати якісь проміжні результати, ми завжди будемо зазначати таке взаєморозуміння та співпрацю».

«У нас спільні цілі, спільні завдання, - підкреслив Григорій Осовий. – Бо життя, безпека, здров’я людей – це найвищі цінності, якими ми опікуємося спільно. Ви – з боку держави, ми – здійснюємо громадський контроль. Тому бажання до співпраці виникає об’єктивно – із спільності тієї роботи, яку можна і треба нам здійснювати для людей, їх прав та інтересів».

                                   Д5

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo