facebook

345446099 3513621565622581 6090423684855717441 n
 
Виступаючи на засіданні Асамблеї, президент Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів Ігор Гатауллін зазначив, зокрема, наступне:
«Ми висловлюємо вам глибоку вдячність та повагу за надану нам допомогу!
Зі свого боку, зобовʼязуємось працювати ще наполегливіше. У нас дійсно непрості часи, але завдяки ЗСУ ми змогли відновити змагання. Так, нам нелегко. Ви могли детально прочитати у великому матеріалі на офіційному сайті ФІФПРО про всі виклики, з якими Асоціація зіштовхнулася протягом воєнного часу. І можу сказати, що ми з честю продовжуємо виконувати свою місію, щоденно допомагаючи всім, хто цього потребує – не тільки футболістам, але й, за можливістю, іншим найбільш незахищеним громадянам, постраждалим від війни.
Але жорстока і безжальна війна триває, а спорт просто не має права залишатися поза політикою!
Всі ви знаєте, що позиція України залишається незмінною. В умовах триваючої безпрецедентної жорстокої військової агресії російської федерації за підтримки Республіки Білорусь проти України, представники держав-агресорів не повинні виступати на міжнародних спортивних майданчиках у будь-якому статусі!
На жаль, за 15 місяців цієї війни майже нічого не змінилося. Світ шокований звірствами та злочинами, які чинять російські війська за повної підтримки Білорусі.
292 українських спортсменів та тренерів загинули, близько 40 тисяч спортсменів були змушені виїхати за кордон. Понад 340 спортивних об’єктів були зруйновані або серйозно пошкоджені в Україні. Ви всі тут авторитетні та поважні люди і світ спорту має вас почути! Ми просимо вашої підтримки у питанні недопуску до Олімпіади спортсменів країн-агресорів та привернення уваги до цієї проблеми з боку міжнародних спортивних інституцій!»
Учасники Асамблеї з ентузіазмом відгукнулися на цей заклик, тож боротьба за відсторонення спортсменів країн-агресорів від міжнародних змагань триватиме й надалі!
Що ж до основних рішень Генеральної Асамблеї, то варто виокремити такі.
Девід Терр'єр був офіційно затверджений президентом FIFPRO Europe.
Пан Терр'єр є віце-президентом французької асоціації гравців UNFP та членом Ради FIFPRO, а також колишнім професійним футболістом, який грав за такі команди, як Мец, Ньюкасл Юнайтед, Вест Гем Юнайтед та Ніццу.
Француз був номінований радою Європейського Дивізіону FIFPRO на посаду нового президента в березні та змінив на цій посаді сера Боббі Барнса, який цього року пішов з посади президента та члена Ради FIFPRO.
«Об'єднання та солідарність FIFPRO Europe є ключем до захисту прав наших гравців", - сказав Терр'єр. - "Важливо мати діалог з усіма зацікавленими сторонами; я хочу, щоб FIFPRO Europe продовжувала бути зразком, що дозволить нам покращити наші відносини з ними всіма.
Тому ми повинні бути непохитними у захисті прав гравців. Ми повинні давати нашим членам можливість бути впевненими у собі, довіряти їм, поважати їх та довіряти їхнім здібностям. Тільки разом ми можемо досягти нашої мети».
Президент FIFPRO Давід Аганзо заявив: "Робота, яку виконують члени профспілок та FIFPRO Europe, дуже успішна. FIFPRO Europe працював дуже наполегливо протягом багатьох років, щоб кожен у цій галузі розумів, що гравці повинні бути у центрі дискусій з усіх питань."
346028589 142143615504876 3707602814015670311 n
Генеральний секретар FIFPRO Йонас Баер-Гоффман сказав: "Ми обговорили багато питань, таких як перевантажений календар матчів, захист даних гравців та уніфіковані стандарти для національних збірних. Обговорення цих питань у контексті європейських змагань створило відмінну платформу для координації роботи, що здійснюється FIFPRO, Дивізіоном та нашими членами на всій території континенту".
Генеральний секретар FIFPRO Europe Йоахім Валлтін підкреслив, що у заході в Румунії брали участь представники кількох керівних європейських футбольних інституцій, включаючи ECA, European Leagues та UEFA.
Другий день був присвячений презентації стратегії FIFPRO та оновленню політики, спрямованої на Європу, а також обговоренню питань, які стосуються жіночого футболу та розподілу навантажень на гравців.
Переможець Чемпіонату світу-1998 та дворазовий переможець Англійської Прем’єр-ліги з командою «Арсенал» Робер Пірес взяв участь в дискусії з гравцями про прийняття рішень: "Я не можу зрозуміти, чому не запитують думку гравців. Гра змінилася, а робоче навантаження для гравців зросло».
Ввечері був проведений товариський матч між командами ветеранів збірної Румунії та FIFPRO Europe. Серед відомих гравців були Пірес і чудово відомі українським вболівальникам Флорін Чернат (екс-гравець Динамо Київ) та Разван Рац (екс-гравець донецького Шахтаря).

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo