facebook

cogr

Сьогодні у Відні пройшов 46-й Конгрес УЄФА, на якому було оголошено про суттєве розширення програми солідарності та розвитку Hat Trick у її шостому циклі.

У наступному чотирирічному циклі (2024—2028) на програму Hat Trick буде виділено 935 млн євро, повідомляє офіційний сайт УЄФА. Ця сума на 21% (160 млн євро) перевищує бюджет програми в її попередньому циклі (2020—2024).

Таким чином, кожна національна асоціація протягом чотирьох років зможе отримати до 17 млн євро. Програма підтримує асоціації-члени УЄФА в реалізації освітніх проєктів та програм розвитку, таких, як масові ініціативи для дівчаток та хлопчиків, програми соціальної відповідальності, навчання суддів та тренерів, а також фінансування футбольної інфраструктури. Вона включає допомогу в будівництві полів, стадіонів, тренувальних центрів та штаб-квартир. Із моменту свого створення 2004 року програма допомоги Hat Trick інвестувала в європейський футбол майже 2,5 млрд євро.

Також було надано оновлені дані щодо розвитку жіночого футболу в Європі. Вони підкреслюють величезне зростання жіночого футболу з рекордними показниками відвідуваності, вражаючим продажем квитків та підвищеним інтересом із боку вболівальників, спонсорів та мовників. Причому як до жіночої Ліги чемпіонів УЄФА, так і до майбутнього жіночого чемпіонату Європи, що проходитиме на 10-ти стадіонах у дев'яти містах Англії із 6-го до 31 липня 2022 року.

Учасникам конгресу повідомили, що матчі головного турніру УЄФА серед жіночих збірних цього літа транслюватимуться на 195-ти територіях світу за допомогою 63-х мовних партнерів. Це охопить у прямому ефірі світову аудиторію в понад 250 млн глядачів. Крім того, уболівальники вже придбали 95 тис. квитків.

На Конгресі УЄФА також було затверджено такі пункти:

1. Звіт президента УЄФА та Виконавчого комітету УЄФА, а також адміністративний звіт УЄФА за підсумками сезону-2020/2021.

2. Фінансова звітність за період-2020/2021 та бюджет на фінансовий період-2022/2023.

Також було затверджено нових членів органів правосуддя УЄФА.

Наступний Конгрес УЄФА відбудеться 5 квітня 2023 року в столиці Португалії — Лісабоні.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo