facebook

277735994 2321617547969932 3357085661762655393 n
 
4 квітня, 13:00 - онлайн-пресконференція на тему: «Діяльність профспілок України в умовах війни»
Сьогодні в Україні діють 179 профспілок та їх обєднань. 73 із них входять до Федерації профспілок України. ФПУ обєднує 4 мільйони членів.
Організатор: Укрінформ.
Учасники: Григорій Осовий - голова Федерації профспілок України; Олександр Рябко - голова Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України; Валерій Матов - голова Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України; Тетяна Євдокимова - голова Сумської обласної ради профспілок; Микола Субота - голова правління ПрАТ «Укрпрофоздоровниця».
Питання до обговорення:
- Праця в умовах воєнного стану;
- Використання санаторіїв ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», туроб’єктів, гуртожитків у безпечних регіонах для проживання і харчування тимчасово переміщених осіб, біженців;
- Співпраця з міжнародними та європейськими профспілковими об’єднаннями, професійними спілками Європи щодо надання допомоги потерпілим від війни;
- Яку гуманітарну допомогу надають профспілки людям, які опинилися в скрутному становищі та відкривають можливості до їх працевлаштування.
Формат заходу - онлайн (Zoom)
Журналісти зможуть поставити запитання онлайн через ZOOM.
Акредитація представників ЗМІ: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Акредитація триватиме до 12:00 4 квітня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom.
Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV
Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.
Підсумкові матеріали:
Профспілкові санаторії з початку війни прихистили більше 150 тис. людей - ФФУ
З початку війни через санаторно-курортні заклади, що підпорядковані Федерації профспілок України (ФФУ), вже пройшло понад 150 тис. біженців.
Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час онлайн-конференції «Діяльність профспілок України в умовах війни» розповів голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.
«Профспілки підставляють своє плече в ситуації з біженцями, відкривши свої санаторно-курортні заклади, туристичні бази для прийому тимчасово переміщених осіб. Їх дуже багато. З 24 лютого через наші заклади пройшло більше 150 тисяч людей. Наразі для їхнього прийому задіяно 16 закладів», — наголосив Осовий.
За його словами, серед людей, яких приймають у профспілкових оздоровницях, є і групи працівників, організовано переміщених разом із підприємствами.
«Так, санаторій «Синяк» прийняв близько 100 авіабудівників з Харківщини. В одному з санаторіїв на Закарпатті ми розмістили металургів з Донецька та Маріуполя», — зазначив Осовий.
Всі тимчасово переміщені люди забезпечені безоплатним проживанням та харчуванням. Це стало можливим завдяки власним ресурсам профспілок та залученню гуманітарної допомоги, в тому числі від міжнародних партнерів.
«Нам надають фінансову та гуманітарну допомогу Міжнародна організація праці, Міжнародна федерація профспілок, Європейська конфедерація профспілок, Центр солідарності американських профспілок та інші. Всі зібрані кошти цільовим спрямуванням ми надаємо на здешевлення або на безоплатне перебування наших громадян у профспілкових санаторіях, і тим людям, які вже постраждали від війни», — підкреслив очільник ФФУ.
Так, за його словами, Європейська конфедерація профспілок виділила близько 500 тис. євро на підтримку українців, які перемістилися в різні країни ЄС.
Окрім матеріальної підтримки, профспілкові установи країн ЄС надають свої приміщення для прихистку українських біженців. Так, санаторно-курортні заклади Словаччини безкоштовно надали нашим співвітчизникам близько тисячі ліжкомісць. Три профспілкових санаторії в Молдові також безоплатно приймають українців. Профспілки Болгарії створили тимчасові центри прийому в Варні, Бургасі, Добричі.
Проте, за словами Осового, українському уряду і урядам європейських країн вже зараз потрібно думати над тим, як буде відбуватися реінтеграція українців після завершення війни.
«Тому Федерація профспілок працює в режимі соціального діалогу, не перериваючи його ні на день», — наголосив Осовий.
Як повідомлялося, за словами Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової, у межах України і за кордон вимушено перемістилися понад 10 млн українців.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo