facebook

ukr mir1

На тлі російського вторгнення, яке триває вже більше місяця, світова футбольна спільнота на різних рівнях висловлює підтримку Україні та українському народу в його боротьбі проти агресора. Національні збірні, клуби, відомі футболісти надають нашій державі гуманітарну допомогу та відкрито висловлюють свою підтримку.

Як відомо, матч плей-офф відбору ЧС-2022 між Шотландією та Україною перенесено на червневе вікно. Натомість 24 березня наші суперники в Глазго провели товариську зустріч із Польщею, яка завершилася нічиєю — 1:1. Зазначимо, що 10 фунтів із кожного реалізованого квитка на цей поєдинок буде передано ЮНІСЕФ для допомоги Україні.

Не лишилися осторонь й інші національні збірні, які 24 березня провели свої півфінали плей-офф відбору ЧС. Перед початком матчу Уельс — Австрія, за підсумками якого визначився потенційний суперник збірної України у фіналі плей-офф кваліфікації, уболівальники утворили на трибунах синьо-жовтий прапор.

На 29 березня Уельс та Австрія запланували товариські поєдинки проти Чехії та Шотландії відповідно. Частина коштів із проданих на ці ігри квитків піде на гуманітарну допомогу Україні.

Під час березневого вікна міжнародних матчів капітани національних збірних виходили на поле із синьо-жовтою пов’язкою на руці.

Нещодавно Грузинська футбольна федерація та гравці національної команди цієї країни провели акцію з метою допомогти нашій державі.

Гуманітарну допомогу нашій країні надають клуби легіонерів національної збірної, інших українських футболістів, гравців з українським корінням. Також низка європейських клубів приймає дітей та біженців з України, надає їм можливість навчатися та займатися спортом. Регулярно влаштовуються благодійні аукціони задля допомоги нашій країні.

Європейські чемпіонати також допомагають Україні. Наприклад, іспанська Ла Ліга вже направила до нашої країни гуманітарний вантаж.

Команди провідних європейських чемпіонатів виходять на поле із закликами щодо припинення війни, надсилають Україні фінансову та гуманітарну допомогу, приймають у себе українських біженців.

На знамените римське дербі між «Ромою» та «Лаціо» футболісти обох команд вийшли у футболках на підтримку миру в Україні.

Київське «Динамо» U-19 готується до поєдинку 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА проти лісабонського «Спортингу» на базі бухарестської «Стяуа». Зазначимо, що румунський клуб активно допомагає українським біженцям.

Також висловлюють підтримку та надають допомогу українському народу такі відомі гравці, як Девід Бекхем, Кейлор Навас, Роберт Левандовський, Тім Спарв.

Уболівальники збірних Англії та України провели товариський матч на базі футбольного клубу «Бетфонд-енд-Фелтем» у Лондоні з метою збору коштів на гуманітарну допомогу нашій країні.

Уболівальники національної збірної Шотландії долучилися до збору коштів на гуманітарну допомогу для українських дітей, що постраждали в результаті російського військового вторгнення.

Світова спільнота з нами! Разом до перемоги! Слава Україні!

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo