facebook

 
Нет описания фото.
 
Премія «Футбольні зірки України» кожного року викликає неабиякий ажіотаж серед уболівальників, гравців та представників українських клубів. У ЗМІ жваво обговорюються не тільки переможці премії, але й навіть трійки номінантів. І майже кожного року виникають непорозуміння, пов’язані з неправильним трактуванням правил, за якими визначаються номінанти й переможці.
 
Тому пояснимо механіку премії «Футбольні зірки України»-2020
 
Українська асоціація футболу Українська Асоціація Футболу / Ukrainian Association of Football та Всеукраїнська асоціація футболістів-професіоналів не визначають номінантів та переможців премії. Вони виступають ініціаторами та організаторами заходу.
 
Серед усіх клубів ПФЛ та УПЛ проводилось незалежне опитування, в якому головний тренер, капітан та представник прес-служби кожної з команд заповнювали анкету, де визначили кращих на їхню думку. Далі оргкомітет премії провів підрахунок цих голосів та вніс результати до протоколу, який було підписано кожним членом журі та затверджено нотаріально.
 
Таким чином, номінантів та переможців обирають саме представники клубів ПФЛ та УПЛ. Окрім номінацій «Найкращий футболіст-легіонер, що грає за кордоном», де експертна рада УАФ відібрала 5 номінантів, а переможця визначать уболівальники шляхом голосування в соцмережах, та номінації «Автор найкращого голу», в якій на розгляд уболівальникам було запропоновано 10 голів, також відібраних експертною радою на чолі з першим віце-президентом УАФ Олегом Протасовим.
 
Цього року в ЗМІ жваво обговорювалося непотрапляння представників «Динамо» до трійки претендентів на перемогу в номінації «Найкращий футболіст-легіонер, що грає в Україні» та Луїша Каштру – у номінації «Найкращий тренер України серед головних тренерів чоловічих клубних команд». Але ще раз наголошуємо, що таким є вибір представників професіональних футбольних клубів України. Результати занесені до протоколів, ознайомитися з якими зможуть представник ЗМІ або футбольних клубів після проведення церемонії нагородження «Футбольні зірки України»-2020, яка відбудеться 15 лютого 2021 р.
 
Початок трансляції - о 20:00 на офіційному YouTube-каналі УАФ.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo