facebook

 НКРЕКП погодила підвищення тарифів на електроенергію » ТОВ  "Черкасиенергозбут"

На початку засідання Голова ФПУ Григорій Осовий зазначив, що ще у листопаді минулого року Президією ФПУ було прийнято рішення «Про протидію черговому наступу влади на права працівників та профспілок», а під час грудневих акцій протесу та пікетування Верховної Ради України профспілки також виступали проти неконтрольованого та економічно необґрунтованого зростання цін на природний газ, тарифів на електрику та послуги ЖКГ.

Ще тоді ФПУ засудила безвідповідальні кроки влади, назвавши їх провокацією проти людей. ФПУ звернулась до Голови Верховної Ради України, Уряду, профільного парламентського комітету і виконавчих органів влади із закликом вирішити цю гостру проблему, нажаль, пропозиції профспілок були проігноровані.

А з 1 січня ц.р. було підвищено ціни на газ, комунальні послуги, скасовано пільги на споживання електроенергії. У відповідь на такі антисоціальні дії влади люди по всій України вийшли на вулиці, вимагаючи зниження тарифів за комірне. Більшість громадян у ситуації, що склалась, просто не в змозі оплачувати за новою ціною газ і  тарифи ЖКГ.

ФПУ, її членські організації в чергове звернулись до Президента України та КМУ з вимогою зупинити безконтрольне зростання оплати комуналки та переглянути необґрунтовані ціни і тарифи, закликали відмінити рішення, що привели до підвищення цін і тарифів. Верховній Раді, Антимонопольному комітету, НКРЕ, депутатським фракціям направлені конкретні пропозиції щодо здешевлення ціни на газ і комунальні послуги та підвищення доходів населення.

У Постанові Президії ФПУ профорганізаціям рекомендовано долучитися зі своїми вимогами до протестних акцій громадських організацій на місцях, які виникли шляхом самоорганізації громадян.

Територіальним осередкам ФПУ доручено ініціювати проведення засідань територіальних тристоронніх соціально-економічних рад з метою вирішення питання стабілізації ситуації з тарифами на регіональному рівні.

У разі не реагування влади на пропозиції профспілок до 1 лютого 2021 року буде прийнято рішення про подальші протестні дії профспілок.

Президія ФПУ також розглянула низку організаційних питань з підготовки до VIII з’їзду ФПУ.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo