facebook

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу визначив покарання для футболіста «Динамо» Сергія Сидорчука, якого було вилучено в матчі із «Шахтарем».

Відповідно до запису в рапорті арбітра матчу, футболіста ФК «Динамо» (Київ) Сергія Сидорчука було вилучено за серйозне ігрове порушення в матчі 9-го туру української Прем’єр-ліги проти «Шахтаря» (Донецьк). При цьому, за підтвердженою інформацією (медична довідка та пояснення «Шахтаря»), внаслідок цього футболіст Віктор Корнієнко отримав серйозну травму.

КДК УАФ у рамках підготовки до розгляду справи звернувся до Комітету арбітрів УАФ із проханням надати роз’яснення з приводу санкцій за застосування надмірної сили з нанесенням травми гравцю. Відповідь комітету арбітрів полягала в тому, що застосування надмірної сили є складовою серйозного ігрового порушення, а для нанесення травми супернику повинна бути застосована надмірна сила.

Враховуючи викладене, відповідно до п. 4.1 додатку 5 до Дисциплінарних правил УАФ за застосування надмірної сили з нанесенням травми передбачено відсторонення на чотири матчі.

Враховуючи пояснення ФК «Динамо» (Київ) стосовно Сергія Сидорчука як пом’якшувальну обставину, було прийнято рішення відсторонити футболіста Сергія Сидорчука від участі у змаганнях на три матчі плюс один матч умовно за застосування надмірної сили з нанесенням травми супернику.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo