facebook

На передматчевій прес-конференції Віктор Скрипник зазначав, що завданням «Зорі» в сьогоднішньому матчі було перемогти, аби повернути інтригу до групи G, адже в першому турі «Лестер» та «Брага» чітко окреслили, хто є фаворитами в цьому квартеті.

Гра в Запоріжжі розпочалася без розкачки. Луганці в одній із перших своїх атак вивели на удар Кочергіна, але його постріл було заблоковано. Відповідь гостей була більш ефективною. Паулінью розпочав контратаку, відправивши передачею у відрив по флангу Рікарду Есгаю, та відгукнувся на пас у відповідь від партнера. Вернидуб, який опікав автора першого голу, програв у швидкості. 0:1.

Невдовзі Луньов обрізався в середині поля, португальці миттєво доставили м’яч до штрафного майданчика, і Гайтан після пасу Раула Сілви без обробки метрів із 20-ти потужно пробив у верхній кут воріт Василя. 0:2. До речі, голкіпер-легіонер став єдиним виконавцем у стартовому складі команди Скрипника, який не грав із перших хвилин минулого тижня в Лестері. І, напевно, брак ігрової практики воротаря теж дався взнаки на перших хвилинах, які принесли «Бразі» два швидкі голи.

Пропущені м’ячі не надломили підопічних Скрипника, вони продовжували активно діяти в атаці, виконали чимало передач до штрафного суперника, створювали моменти. Але португальська команда, продемонструвавши чудову ефективність під час контратак, захищалася теж досить кваліфіковано.

Можливості розмочити рахунок тим не менш у «Зорі» виникали. Найбільш резонансний епізод мав місце, коли Давид Карму збив Кабаєва, що виходив на ударну позицію, але арбітр обмежився жовтою карткою португальцеві. Штрафний же за це порушення виконав Юрченко, який не створив своїм ударом великих проблем воротарю «Браги». Загалом луганці за першу 45-хвилинку завдали з півдюжини ударів із перспективних позицій, але їхнє виконання залишало бажати кращого.

У другому таймі «Зоря» продовжувала діяти першим номером, але змінити рахунок господарям заважав чималий брак у завершальній стадії. Не допоміг чорно-білим і вихід на заміну Гладкого. Досвідчений форвард додав тиску на ворота Матеуса, утім, і йому цього вечора не посміхнулася Фортуна. І лише в останній атаці луганцям вдалося забити свій перший м’яч у цьогорічній Лізі Європи. Ударом із далекої відстані рахунок розмочив Іванісеня.

Зважаючи на результат паралельного матчу, в якому «Лестер» розправився з АЕКом, інтрига в боротьбі за прохідні місця до групи поки що не повернулася. Але луганці тепер мають провести два поєдинки з грецьким клубом, й у цьому протистоянні буде своя інтрига.

Ліга Європи. Груповий раунд. Група G

2 тур

«Зоря» (Україна) — «Брага» (Португалія) — 1:2 (0:2)

Голи: Іванісеня (90+6) — Паулінью (4), Гайтан (11).

«Зоря»: Василь, Фаворов (Абу Ханна, 87), Вернидуб (к), Цвек, Хомченовський, Іванісеня, Назарина, Кочергін, Юрченко (Перович, 87), Луньов (Гладкий, 62), Кабаєв (Аллахяр, 81).

Запасні: Шевченко, Руфаті, Піддубний, Гринь, Циганікс.

Тренер: Віктор Скрипник.

«Брага»: Матеус, Рікарду Эсгаю (Вітор Тормена, 90+1), Франсишку Моура, Раул Сілва, Бруно Віллемен, Давид Карму, Гайтан (Андре Орта, 66), Андре Каштру (Аль-Мусраті, 79), Франсержио, Паулінью (Гільерме, 79), Рікарду Орта (к) (Юрі Медейруш, 66).

Запасні: Тьягу Са, Рожеріу Сантуш, Роланду, Зе Карлуш, Жоау Новайш, Абель Руїс.

Тренер: Карлуш Карвальял.

Арбітр: Георгій Круашвілі (Грузія).

Попереджені: Кочергін (35), Кабаєв (48) — Давид Карму (29), Франсержио (78).

29 жовтня. Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена».

АЕК (Греція) — «Лестер» (Англія) — 1:2 (0:2)

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Лестер

2

2

0

0

5—1

6

 2.

Брага

2

2

0

0

5—1

6

 3.

Зоря

2

0

0

2

1—5

0

 4.

АЕК

2

0

0

2

1—5

0

3 тур

05.11.2020

«Лестер» (Англія) — «Брага» (Португалія)

«Зоря» (Україна) — АЕК (Греція)

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo