facebook

У Києві на НСК «Олімпійський» було розіграно перший трофей нового сезону. «Динамо» обіграло «Шахтар» та випередило гірників за кількістю перемог у Суперкубку України.

Інтриги цьогорічному протистоянню двох грандів українського футболу додавала присутність на тренерському містку біло-синіх Мірчі Луческу. Багаторічний керманич донецької команди вперше протистояв своєму колишньому клубу.

Перед матчем відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів минулого сезону у Прем’єр-лізі. Кращий бомбардир Жуніор Мораес отримав приз із рук співголови Комітету професіонального футболу УАФ Ігоря Бєланова, кращого голкіпера Андрія Пятова нагородив асистент головного тренера збірної України Олександр Шовковський, кращого молодого гравця Владислава Супрягу — президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, а кращого гравця Тайсона — виконавчий директор УПЛ Євген Дикий. На поєдинку був присутній також головний тренер національної команди Андрій Шевченко.

У стартовому складі «Динамо» вийшли три футболісти, які влітку повернулися з оренди, — Тимчик, Родрігес та Супряга. Через численні травми гравців захисної лінії Кендзьора діяв у центрі оборони, а Караваєв — на лівому фланзі. Склад «Шахтаря» був більш звичним, звертали на себе увагу хіба що присутність серед перших 11-ти Тете та місце Марлоса серед запасних.

На початку зустрічі, яка проходила за дощової погоди, більш упевнено контролювали м’яч помаранчево-чорні, утім, результативну комбінацію першими розіграли динамівці. Де Пена розпочав атаку діагоналлю на Родрігеса й сам її завершив ударом головою після навісу від Сидорчука. Потім у контратаці «Динамо» вдало зіграв Родрігес, який перекинув Пятова, що далеко вийшов із воріт. Але невдовзі «Шахтар» знову зробив рахунок хитким — Мораес відгукнувся на флангову передачу Тете на ближню стійку. 1:2.

До перерви Тете ще встиг пробити в поперечину, у другому ж таймі гірники атакували ще наполегливіше й змусили «Динамо» дуже низько сісти в захисті. Гра проходила переважно на половині поля біло-синіх, але численні атаки підопічних Луїша Каштру мети не досягали. Тренер донеччан випустив після перерви чотирьох свіжих гравців атакувального плану, але спрацювали заміни не португальця, а Мірчі Луческу. Андрієвський віддав пас, а Соль головою забив третій м'яч «Динамо».

Отже, у 17-му розіграші Суперкубка України «Динамо» оформило дев’яту перемогу та випередило за цим показником свого суперника, в якого лишилося вісім титулів.

У матчі взяли участь футболісти національної збірної України, викликані на найближчий збір синьо-жовтих. Це гравці «Шахтаря» Пятов, Кривцов (замінений на 83-й хвилині), Бондар (замінений на 69-й хвилині), Матвієнко, Степаненко, Мораес (гол), Коноплянка (вийшов на заміну на 69-й хвилині), Марлос (вийшов на заміну на 46-й хвилині) та динамівці Бущан, Тимчик, Караваєв (жовта картка), Сидорчук (гольовий пас), Шапаренко (жовта картка), Буяльський (замінений на 82-й хвилині), Супряга (гольовий пас, замінений на 61-й хвилині).

Суперкубок України-2020

«Шахтар» — «Динамо» — 1:3 (1:2)

Голи: Мораес (37) — Де Пена (20), Родрігес (31), Соль (83).

«Шахтар»: Пятов (к), Додо, Кривцов (Фернандо, 83), Бондар (Коноплянка, 69), Матвієнко, Степаненко, Алан Патрік, Маркос Антоніо (Марлос, 46), Тете (Соломон, 61), Тайсон, Мораес.

Запасні: Трубін, Болбат, Хочолава, Майкон, Коваленко.

Тренер: Луїш Каштру.

«Динамо»: Бущан, Тимчик, Кендзьора, Сирота, Караваєв, Сидорчук (к), Шапаренко, Де Пена (Андрієвський, 74), Буяльський (Лєднєв, 82), Родрігес, Супряга (Соль, 61).

Запасні: Бойко, Забарний, Вівчаренко, Цітаішвілі, Циганков, Дуелунд.

Тренер: Мірча Луческу.

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Попереджені: Шапаренко (49), Караваєв (59).

25 серпня. Київ. НСК «Олімпійський».

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo