facebook

УЕФА приостановил розыгрыши ЛЧ и ЛЕ из-за коронавируса — РТ на русском

УЄФА і генеральні секретарі 55 національних асоціацій провели відеоконференцію і обговорили відновлення змагань УЄФА в світлі поточної ситуації. В першу чергу - змагань серед клубів, збірних і молоді.

Дискусія про клубні турніри головним чином була присвячена майбутнім відбірковим раундам. УЄФА детально прокоментував опублікований нещодавно Додаток I до регламенту Ліги чемпіонів і Ліги Європи сезону 2020/21. У ньому обумовлюються дії в разі обмежень пересування і позитивних тестів на COVID-19, які можуть вплинути на хід змагань.

УЄФА підкреслив, що, можливо, деякі матчі потрібно перенести на нейтральні поля, щоб дотримати транспортні та карантинні обмеження, встановлені владою. Також європейський футбольний союз представив конкретні сценарії дій в подібних випадках.

У зв'язку з цим УЄФА дякує чотирьом асоціаціям (Польщі, Угорщини, Греції та Кіпру) за співпрацю. Вони погодилися надати нейтральні поля в разі потреби. Ці країни підготують стадіони на певні ігрові дні і організують транспортний коридор, щоб команди могли приїхати і провести свої матчі без обмежень.

Також обговорювалося вересневе вікно для матчів національних команд і труднощі, з якими доведеться зіткнутися збірним в зв'язку з тими ж обмеженнями. Для нормального проведення матчів буде потрібно тісне співробітництво УЄФА і всіх національних команд. На даному етапі не можна виключати, що деякі міжнародні матчі пройдуть на нейтральних стадіонах.

УЄФА та національні асоціації усвідомлюють, як важливо повернути уболівальників на стадіони, але поки ситуація в Європі дуже нерівномірна. Європейський футбольний союз відстежує нормативно-правової фон в країнах. В середині серпня планується проаналізувати ситуацію і оцінити, чи можливо хоча б частково змінити чинне рішення проводити всі матчі без глядачів.

Нарешті, учасники обговорили юнацькі турніри на рівні збірних. У тому числі пролунала пропозиція перенести більшість їх на весну 2021 року.

У серпні запланована ще одна зустріч, щоб вирішити ряд актуальних питань.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo