facebook

image 09 1

28 липня п.р. у Будинку спілок відбулась робоча зустріч представників Міністерства молоді та спорту України, Федерації профспілок України та Молодіжної ради ФПУ з обговорення проєкту Національної стратегії розвитку державної молодіжної політики до 2030 року та позиції ФПУ щодо основних її положень.

Заступник міністра молоді та спорту Марина Попатенко наголосила на необхідності забезпечення формування та реалізації державної політики у молодіжній сфері, а також розвитку національної свідомості молодих людей на основі суспільно-державних цінностей та відповідального громадянства, надання молоді можливостей для успішної соціалізації, реалізації її потенціалу та підвищення рівня громадянської компетентності. Також вона звернула увагу на слушні зауваження ФПУ, що стосуються соціального захисту молоді віком до 35 років, зокрема необхідності програм забезпечення молоді житлом.

Заступник Голови ФПУ Олександр Шубін зазначив, що зниження граничного віку молоді до 29 років позбавить значну частину молодих громадян (віком 29–35 років) соціального захисту, зокрема сприяння зайнятості та забезпечення житлом. А заступник голови Молодіжної ради ФПУ Павло Олещук у своєму виступі акцентував увагу саме на необхідності роботи з молодими людьми 29–35 років, тому що у цьому віці вони вже мають певний досвід роботи та професійні навички і потребують самореалізації.

Обидві сторони дійшли згоди щодо необхідності подальшої спільної роботи з напрацювання та погодження Стратегії молодіжної політики до 2030 року, а також щодо співпраці міністерства та ФПУ з питань роботи з молоддю.

 

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo