facebook

Усупереч новій кризі та численним перешкодам ключові пріоритети Української асоціації футболу залишаються незмінними. Про це заявив президент асоціації Андрій Павелко у своєму виступі на XXIII Конгресі УАФ.

«Наші найближчі стратегічні напрямки залишаються незмінними. По всій країні з’являються нові футбольні поля та стадіони. Хоча були ті, хто дуже скептично ставився до нашої інфраструктурної стратегії. Але вже сьогодні фактом є те, що ми з вами за чотири роки побудували майже 2 000 футбольних об’єктів. Ми пишаємося цим! Це наше досягнення! В умовах війни, економічної кризи, постійних інформаційних атак, а зараз — ще й в умовах пандемії. Але ми будуємо нові стадіони й майданчики не для красивих звітів. Тепер наша головна мета — до 2024 року додатково залучити у футбол мільйон юних футболістів та футболісток», — наголосив Андрій Павелко.

Як зазначив президент УАФ, досягнення вітчизняних футбольних легенд, зокрема — трьох володарів «Золотого м’яча» від України (Олега Блохіна, Ігоря Бєланова та Андрія Шевченка), — це найкращий приклад для виховання нових чемпіонів. «Упевнений, що серед хлопчиків і дівчаток, які прийдуть займатися на нові майданчики й стадіони, зростатимуть нові чемпіони й володарі «Золотого м’яча», якими, як і вами, буде пишатися вся Україна! І в цьому, друзі, я покладаюся на вашу підтримку», — звернувся Андрій Павелко до Шевченка та Бєланова, які були присутні на конгресі, а також до Олега Блохіна, який не зміг приїхати на форум.

Також президент УАФ розповів, що зараз кожна з регіональних асоціацій отримує від УАФ допомогу на забезпечення своєї діяльності. «Наприкінці минулого року ми ухвалили, як виявилося, дуже своєчасне рішення про підвищення для кожної регіональної асоціації такої допомоги вдвічі — до 1 млн 200 тис. грн на рік. Частину цих коштів можна буде використати на подолання наслідків пандемії», — повідомив Павелко.

Крім того, керівник асоціації розповів про те, що за останні роки УАФ відправила в регіони понад 100 тис. якісних м’ячів від офіційного партнера Joma. Планується, що в рамках нового контракту до 2024 року поставки зростуть до 200 тис. м’ячів.

У своїй промові Андрій Павелко акцентував увагу на важливості реформи жіночого футболу, повернення формату проведення чемпіонату УПЛ до 16-ти клубів та подальшого розвитку футбольної інфраструктури. «Ми солідарні з УЄФА в тому, що жіночому футболу необхідно допомогти більш активно розкривати свій потенціал. У березні було затверджено стратегічний план розвитку жіночого футболу на 2020—2024 роки та ухвалено рішення, що із сезону-2021/2022 клуби УПЛ та ПФЛ будуть отримувати ліцензію за умови, що в їхній структурі буде жіноча або дівоча команда.

Також ми ухвалили рішення про поступове збільшення учасників чоловічої Прем’єр-ліги до 16-ти клубів. Незважаючи на форс-мажорні обставини, що спіткали нас цього року, це рішення, хочу підкреслити, незмінне. Ми плануємо дограти сезон, а не закінчити його достроково, як у деяких країнах. Наш наступний крок — повернення на трибуни вболівальників.

Незмінним є й наш пріоритет щодо розвитку футбольної інфраструктури. Ми підтримуємо ініціативу Президента України Володимира Зеленського про відкриття 100 стадіонів у державі протягом року. На цьому напрямку в нас уже почалася активна співпраця», — поінформував делегатів конгресу президент УАФ.

Партнери

fpu logo

vafp logo

ffu logo

upl logo

 pfl logo